Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Κλειδί το γρήγορο γκολ»

Στο γρήγορο γκολ που πέτυχε η ΑΕΚ στάθηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου, μετά το παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΛ, ο τεχνικός της Ένωσης Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Ισπανός προπονητής αναφέρθηκε στην σοβαρότητα και την μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στο ξεκίνημα της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League. Δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή με γκολ του Αραούχο, ενώ σε ερώτηση του athleticlarissa για το αν περίμενε τόσο κακή την ΑΕΛ, δικαιολόγησε τον συνάδελφο του για την επιλογή του συστήματος με το οποίο αγωνίστηκε.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Χιμένεθ:

Σε ερώτηση για το ότι η ομάδα παρά την διακοπή έδειξε σοβαρότητα και μαχητικότητα ανέφερε:

«Η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, σκοράραμε γρήγορα κάτι που μας διευκόλυνε, αλλά υπήρχαν οι διάφορες συνθήκες γύρω από το παιχνίδι προκειμένου να γίνει πολύπλοκο και αυτό ήταν οι διεθνείς, οι απουσές, το ότι παίξαμε χωρίς κόσμο και για όλα αυτά είμαι χαρούμενος τόσο για τη νίκη όσο και για το τρόπο που παίξαμε».

Σε ερώτηση για το αν ήταν ο ιδανικός τρόπος το εύρος νίκης ενόψει και του αγώνα στο Europa League δήλωσε:

«Πολύ σημαντικό, αλλά και οι αντίπαλοι μας κέρδισαν με μεγάλο σκορ. Σίγουρα στα θετικά είναι η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, αλλά όπως δεν υπάρχουν δυο ίδιοι αντίπαλοι, έτσι δεν υπάρχουν και δυο ίδιες διοργανώσεις και δυο ίδια παιχνίδια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι θα πρέπει και στα επόμενα παιχνίδια να έχουμε την ίδια αγωνιστική συμπεριφορά».

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι η ΑΕΚ από ένα σημείο και μετά έσβησε τις μηχανές, ενώ θα μπορούσε να φτάσει σε πολλαπλάσιο σκορ και αν αυτό οφείλεται στο παιχνίδι του Europa είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι δύσκολα κρατάς τον ίδιο ρυθμό, η ΑΕΛ παρότι με 10 παίκτες συνέχισε να δουλεύει, εμείς μπορεί να αισθανθήκαμε ανώτεροι μετά την αποβολή και αυτό έκανε και τους παίκτες να χαλαρώσουν».

Σε ερώτηση για την διαδικασία του Europa League που ξεκινά την Πέμπτη για την ΑΕΚ ανέφερε:

«Πιστεύω πως είναι κάτι που μας δίνει όρεξη, αλλά σίγουρα είναι απαιτητικό αν χρειαστεί να παίξουμε ματς με υψηλή ένταση γιατί στους στόχους μας είναι και το πρωτάθλημα και το κύπελλο και να πάμε καλά στην Ευρώπη. Όλα αυτά αλλά να διατηρήσουμε τον καλό ρυθμό να έχουμε ομοιογένεια σαν ομάδα να είμαστε δυνατοί κα να κοιτάμε την κάθε διοργάνωση ξεχωριστά».

Σε ερώτηση για τον Μπακασέτα είπε:

«Όλα καλά. Η αλήθεια είναι ότι τρόμαξα γιατί το παιδί πέρασε ένα δύσκολο καλοκαίρι, σκεπτόμουν πόσα λεπτα συμμετοχής να του δώσω, αλλά πήγε πολύ καλά σε όσα του ζήτησα».

Σε ερώτηση για την επιστροφή του Αραούχο και το τέρμα που πέτυχε δήλωσε:

«Είμαι ικανοποιημένος με την επιστροφή του Αραούχο, ακόμα δεν είναι σε πολύ καλό επίπεδο, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό το τέρμα που πέτυχε».

Τέλος σε ερώτηση του athleticlarissa για το αν περίμενε τόσο κακή την ΑΕΛ απάντησε:

«Νομίζω δεν είχε κακή πρόθεση ο προπονητής της ΑΕΛ, ήθελε υπεραριθμία στον άξονα, εμείς μπήκαμε δυνατά μετά το πρώτο γκολ, είχαμε αυτοπεποίθηση και το σημαντικό είναι ότι αν και ο αντίπαλος ήταν δυνατός μετά το 1-0, εμείς δεν ρίξαμε το ρυθμό, είχαμε την ίδια ένταση, αλλά αυτό δεν ήταν ένα ελάττωμα της ΑΕΛ, αλλά ένα πλεονέκτημα της ΑΕΚ».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ