Βαθμολογία

Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ΟΑΚΑ, ΑΕΚ – ΑΕΛ 4-0

Την ήττα με σκορ 4-0 γνώρισε σήμερα (10/9) η ομάδα της ΑΕΛ από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League.

Οι «βυσσινί» παρουσιάστηκαν πολύ κακοί στην Καλογρέζα και δίκαια γνώρισαν την ήττα από την ΑΕΚ η οποία δεν περίμενε να φτάσει τόσο εύκολα στην τελική επικράτηση. Η Ένωση πέτυχε τέσσερα πολύ ωραία τέρματα με τους Μάνταλο στο 4’, Κλωναρίδη στο 35’, Μπακασέτα στο 74’ και Αραούχο στο 86’ που έφερε και τη νίκη για την ομάδα του Χιμένεθ που διατήρησε και το «0» στα μετόπισθεν.

Ένα πρώτο ημίχρονο στο οποίο η ΑΕΛ δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να είναι καλύτερη να πετυχαίνει δυο πολύ ωραία τέρματα και δίκαια να προηγείται της ομάδας του Αντρέ Πάους με τα τέρματα των Μάνταλου στο 4’ και Κλωναρίδη στο 35’. Στην επανάληψη ο Αντρέ Πάους προσπάθησε να διορθώσει τα κακώς κείμενα με την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Περόνε και Αγκάνοβιτς, όμως γρήγορα τα σχέδια του Ολλανδού τεχνικού γρήγορα ανατράπηκαν με την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Κροάτη μεσοεπιθετικού. Κάπου εκεί τα πάντα κρίθηκαν καθώς με την εμφάνιση αυτή, το 0-2 στη πλάτη και το παίκτη λιγότερο έκριναν τα πάντα στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Η Ένωση ευτύχησε στην πρώτη καλή στιγμή της να σκοράρει και έτσι μόλις στο 4’ ο Μπακάκης από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Μάνταλος με ανάποδο ψαλίδι έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απείλησε και στο 16’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου να μπλοκάρει ο Μπόζοβιτς, ένα φάουλ που κέρδισε ο Κλωναρίδης από τον Φατιόν ο οποίος αντίκρισε και την κίτρινη του ρέφερι Ευαγγέλου.

Η ΑΕΛ έκανε την πρώτη της τελική στο 28’ όταν ο Ρέντζας έκανε το σουτ λίγο έξω από την περιοχή της Ένωσης με την μπάλα να καταλήγει άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο παίκτης που έκανε την μοναδική τελική των «βυσσινί», ο Ρέντζας, δέχτηκε κίτρινη κάρτα από τον Ευαγγέλου σε μια περίεργη φάση. Δυο μπάλες βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με τον Μάνταλο να συνεχίζει την προσπάθειά του και τον παίκτη της ΑΕΛ να του πετά την μια μπάλα και έτσι να δέχεται την κάρτα του Αθηναίου ρέφερι.

Στο 35’ η ΑΕΚ έφτασε στο δεύτερο γκολ όταν ο Μάνταλος έκανε βαθιά μπαλιά στον Λιβάγια, ο οποίος κατέβασε άψογα την μπάλα και αφού απέφυγε τον Γκόλια έδωσε έτοιμο γκολ στον Κλωναρίδη ο οποίος στη κενή εστία πέτυχε το 2-0. Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει και στο 40’ έχασε ευκαιρία να κάνει το 3-0 με τον Λιβάγια να ξεπερνάει εύκολα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά να στέλνει την μπάλα λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ να προηγείται της ΑΕΛ με 2-0 χάρις στα τέρματα των Μάνταλου και Κλωναρίδη.

Στην επανάληψη ο Αντρέ Πάους έριξε στη μάχη τους Αγκάνοβιτς και Περόνε στις θέσεις των Ντέλετιτς και Λεοζίνιο αντίστοιχα στην προσπάθεια του Ολλανδού τεχνικού να διορθώσει τα κακώς κείμενα του πρώτου μέρους. Όμως γρήγορα τα σχέδια ανατράπηκαν καθώς στο 49’ ο Κροάτης άσος δέχτηκε απευθείας κόκκινη κάρτα για κτύπημα στον Βράνιες και την ΑΕΛ να αναγκάζεται να αγωνιστεί για τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης με δέκα παίκτες.

Η ΑΕΚ συνέχισε να είναι απειλητική ψάχνοντας το τρίτο τέρμα και στο 55’ ο Αϊντάρεβιτς είδε τον Μπόζοβιτς εκτός εστίας, επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιβάγια έκανε την κεφαλιά όμως ο Μαυροβούνιος πορτιέρο έδιωξε σε κόρνερ. Με την συμπλήρωση του 75’ η ΑΕΚ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της καθώς έφτασε στο 3-0 όταν ο Μπακασέτας έπιασε ένα ωραίο σουτ με τον Μπόζοβιτς να κάνει κακή εκτίμηση της φάσης και να βλέπει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του.

Το κερασάκι στην τούρτα της νίκης για την ΑΕΚ έβαλε ο Σέρχιο Αραούχο με ωραία κεφαλιά στο 86’ ύστερα από σέντρα του Αϊντάρεβιτς που έφερε και το τελικό 4-0 σε ένα πολύ άσχημο βράδυ για την ομάδα της ΑΕΛ.

Πλέον επόμενη αναμέτρηση για την ομάδα του Πάους την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου με αντίπαλο τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA στις 18:15, ενώ για την ΑΕΚ ακολουθεί εκτός έδρας αναμέτρηση με αντίπαλο την Λαμία, την ίδια ημέρα στις 20:30.

Διαιτησία: Ευαγγέλου (Κουράκης, Βασιλόπουλος)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69’ Μπακασέτας), Μάνταλος (81' Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης, Λιβάγια (76’ Αραούχο).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλλας, Γιοβάνοβιτς (78’ Κρίσμαν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46’ Αγκάνοβιτς), Λαγός, Λεοζίνιο (46’ Περόνε), Ναζλίδης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ