Βαθμολογία

Μίσσας: «Απ' ό,τι φαίνεται, δεν ξέρουν ιστορία»

Η Εθνική Ανδρών έκανε ένα απίστευτο παιχνίδι, επικράτησε της Λιθουανίας με 77-64 το Σάββατο (9/9) και προκρίθηκε πανηγυρικά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Ευρωμπάσκετ.

Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο Κώστας Μίσσας έπλεξε το εγκώμιο των παικτών του για την σπουδαία εμφάνιση, απαντώντας παράλληλα στα απαξιωτικά σχόλια των Λιθουανών προς το πρόσωπό του.

«Είμαι περήφανος που προέρχομαι από τον χώρο του γυναικείου μπάσκετ, κι ακόμη πιο περήφανος που θα είμαι στις τάξεις του την επόμενη σεζόν. Απ' ό,τι φαίνεται, δεν ξέρουν ιστορία. Τα παιδιά μου απόψε, τους βοήθησαν να μάθουν λίγη ιστορία. Δεν πρέπει να μας τσιγκλήσεις», ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Για τη δουλειά που έγινε στο παρκέ: «Υπήρχε απόλυτη υποστήριξη από οποιοδήποτε παιδί στο κομμάτι της τακτικής, σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Όταν οι ψηλοί μας σταματούν τον Γιόνας Βαλαντσιούνας στο "ένας με έναν", δείχνει κάτι. Σε αυτή τη λογική, μπήκε η αμυντική βάση. Ειδικά στη β' περίοδο, που δεν σκοράραμε εύκολα, πήραμε τη διαφορά από την άμυνα. Έτσι ήρθε η νίκη. Πρέπει να μείνουμε ταπεινοί. Οι περιφερειακοί μας έκαναν εξαιρετικοί δουλειά στην πίεση πάνω στην μπάλα. Είδα στο β' ημίχρονο τον Γιάννη (Μπουρούση) να είναι αρχηγικός. Όλα τα παιδιά έκαναν τρομερή δουλειά και προσπάθεια».

Για την κριτική που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στον ίδιο και τους παίκτες του: «Μη νομίζεις ότι δεν μαθαίνουμε τι γίνεται, απλά κλείνουμε τα αυτιά μας. Αυτά πολλές φορές, όταν δεν φέρνεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, είναι αναμενόμενα. Να πούμε ότι επειδή έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι μπροστά μας, πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Θέλουμε πολύ να πάρουμε μία ακόμη νίκη».

Για τον Νίκο Γκάλη: «Συζητήσαμε αυτό το κομμάτι με τα παιδιά. Έχω πει, σε ανύποπτη στιγμή, πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια, ότι θα πρέπει πολλοί από εμάς να κάνουμε τον σταυρό μας και να προσευχόμαστε στον Νίκο Γκάλη».