Βαθμολογία

Επιβλήθηκε τη Καλαμάτας ο Αστέρας Βλαχιώτη!

Με 2-0 κέρδισε σε φιλική αναμέτρηση ο Αστέρας Βλαχιώτη κέρδισε την ομάδα της Καλαμάτας. Κινούμενη στην μετριότητα, κάτι που κρίνεται πάντως σε μεγάλο βαθμό λογικό μιας και ο Νίκος Ζαλίκας δοκίμασε πράγματα και παίκτες, ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τα τελευταία αποκτήματα της ομάδας, τους Τσεμπερίδη και Παπουτσογιαννόπουλο, η Καλαμάτα γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 στο εκτός έδρας φιλικό με αντίπαλο τον Αστέρα Βλαχιώτη, στην άτυπη ρεβάνς του φιλικού που έγινε στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πριν από 10 ημέρες.

Οι Λάκωνες ήταν εμφανώς βελτιωμένοι, κυριαρχώντας στα στημένα, εκεί όπου η Καλαμάτα είχε πολλά προβλήματα και έφτασαν δίκαια και χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα στη νίκη. Ο Ψιάνος ήταν «όλα τα λεφτά» για την ομάδα του Βλαχιώτη κάνοντας τους ανθρώπους την «Θύελλας», που τον είχαν «προσεγγίσει πριν από λίγο καιρό, να πονοκεφαλιάσουν έντονα καθώς έδειξε στοιχεία ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Η Καλαμάτα είχε πρόβλημα στα πρώτα λεπτά του αγώνα όντας «νωθρή» και καθόλου απειλητική. Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύθηκαν και κυριάρχησαν έχοντας και τον αέρα με το μέρος τους. Με τα στοιχεία αυτά, την κακή ανάπτυξη από την πλευρά της μεσσηνιακής ομάδας αλλά και την μετριότητα πολλών παικτών της, ο Αστέρας ευτύχησε να σκοράρει-κάτι που δικαιούταν-στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με τον Ψιάνο (1-0), έχοντας νωρίτερα και δοκάρι με τον Ίλιεφ.

Η επανάληψη βρήκε την Καλαμάτα να ισορροπεί το ματς, έχοντας τον αέρα, ωστόσο δεν μπόρεσε πλην εξαιρέσεων να απειλήσει με ορθολογικό τρόπο την εστία του Παλιούρα. Το γρήγορο τέρμα του Γεμιστού στο 49΄ (2-0) έπαιξε τον ρόλο του αφού το μεσσηνιακό σωματείο δεν μπόρεσε να αντιδράσει, διατηρώντας απλά τον έλεγχο και μια φλύαρη θα λέγαμε υπεροχή, με τους γηπεδούχους να έχουν και δεύτερο δοκάρι στο 60΄ με τον Γεμιστό.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

3΄ Από κόρνερ του Χρήστου, κεφαλιά του Μπριλάκη μόλις άουτ

5΄ Σουτ του Ρονκάτο αρχικά βρήκε σε σώμα και στην επαναφορά νέο σουτ του Γουερέ είχε την ίδια κατάληξη

12΄ Σουτ του Τσιάνου έδιωξε δύσκολα ο Γκόμεζ

13΄ Γύρισμα του Μπριλάκη δεν πρόλαβε ο Χρήστου να σπρώξει τη μπάλα προς την εστία

20΄ Φάουλ του Χρήστου, έδιωξε ο Γκόμεζ

24΄ Η Καλαμάτα απείλησε ουσιαστικά όταν ο Γουερέ βρήκε ωραία τον Τσουλάκο όμως ο Παλιούρας απομάκρυνε. Η μπάλα έφτασε στον Σαραντόπουλο που σούταρε με τη μια από τα 30 μέτρα αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ με την εστία να είναι κενή

31΄ Κόρνερ του Χρήστου, κεφαλιά του Ίλιεφ βρήκε το οριζόντιο δοκάρι

45΄+3΄ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ψιάνου η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Γκόμεζ (1-0)

47΄ Προσπάθεια του Τσουλάκου και σουτ έδιωξε δύσκολα ο Παλιούρας

49΄ Γεμιστός και Ψιάνος άλλαξαν ωραία τη μπάλα σε μικρό χώρο και ο πρώτος με διαγώνιο συρτό σουτ πέτυχε το 2-0

58΄ Κόρνερ του Καμινιώτη, κεφαλιά του Τσουλάκου άουτ

59΄ Σουτ του Ζαχαρόπουλου λίγο πάνω από το οριζόντιο

60΄ Ο Ψιάνος έκλεψε τη μπάλα και βρήκε τον Γεμιστό που σούταρε από πλάγια θέση βλέποντάς την να καταλήγει στο δοκάρι

76’ Φάουλ Γουερέ, κεφαλιά του Καντούτση μπλόκαρε εύκολα ο Παλιούρας

Διαιτησία: Αγρανιώτης, Χατζημανώλης, Ροζάκης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Τσίρκοβιτς): Παλιούρας, Ψιάνος (63’ Λεϊμονίτης), Κολιάκος (75’ Βλάχος), Χρήστου (58’ Σαρίδης), Ίλιεφ, Μπριλάκης, Σταμογιάννος, Τσιμικλής, Κατσικάς (55’ Κόντης), Γεμιστός (55΄ Μαναρίτσας), Τσουκαλάς.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Ζαλίκας): Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος (68΄ Βασιλόπουλος), Κουρέλλας (60’ Καντούτσης), Λιόλιος, Νικολόπουλος Ορ, Τσεμπερίδης (68΄ Καλογερόπουλος), Σαραντόπουλος (60 Χελάς), Καμινιώτης (76’ Ν. Νικολόπουλος), Τσουλάκος (60΄ Μερκούρης), Ρονκάτο (52΄ Ζαχαρόπουλος), Γουερέ.

Πηγή: Sport365