Βαθμολογία

Μίσσας: «Να είμαστε συγκεντρωμένοι»

Απογοητευτική για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν στη μεγαλύτερη διάρκειά του η Εθνική μπάσκετ, η οποία γνώρισε την ήττα το βράδυ της Τρίτης (5/9) και από τη Φινλανδία με αποτέλεσμα να φλερτάρει έντονα με τον αποκλεισμό.

Η «γαλανόλευκη» πρέπει να κερδίσει την Πολωνία για να προκριθεί ως τέταρτη από τον όμιλό της και γι' αυτό ο Κώστας Μίσσας μετά το τέλος του αγώνα χαρακτήρισε ως τελικό το ματς της Τετάρτης (6/9, 17.30).

Αρχικά είπε πως «ο αυριανός αγώνας είναι τελικός, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι. Στα πρώτα λεπτά του σημερινού αγώνα χάσαμε ελεύθερες βολές, λέι απ, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Αν θέλουμε να κερδίσουμε αύριο, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να παίξουμε άμυνα, να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση. Όλοι μας τώρα σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα με την Πολωνία».

Για την ανορθόδοξη πεντάδα στην τελευταία περίοδο είπε: «Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς, οπότε χαμηλώσαμε το σχήμα, προσπαθήσαμε να παίξουμε άμυνα με αλλαγές. Ήταν ο μοναδικός τρόπος να γυρίσουμε το παιχνίδι. Με τα ψηλά σχήματα είχαμε μεγάλο πρόβλημα στο πικ εν ρολ. Είναι το σχήμα που μπορεί να κερδίσει. Τα καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, αφού γυρίσαμε στο -4 τον αγώνα, πριν χρεωθούμε με αντιαθλητικό φάουλ και τεχνική ποινή. Από την στιγμή που μετά από αυτό το σημείο δεν είχαμε τη δυνατότητα να κερδίσουμε, προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε κάποια παιδιά, όπως ο Πρίντεζης, για να είναι έτοιμοι για αύριο. Από την στιγμή όμως που αυτοί που ήταν μέσα, απέδιδαν, θέλαμε να το κερδίσουμε προφανώς».

Ενώ αναφερόμενος στην πολωνική ομάδα, είπε: «Όπως είπα, είναι ένας τελικός. Η Πολωνία είναι καλή ομάδα, παίζει έξυπνα. Το βασικό της στοιχείο είναι πως παίζει συχνά με τέσσερις κοντούς και έναν ψηλό στο γήπεδο. Θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό, να ισοσταθμίσουμε αυτό το γεγονός. Θα σας πω κάτι, εκ πείρας, αυτοί οι αγώνες είναι σκληροί αγώνες, κρίνονται από το ποιος το θέλει περισσότερο».