Βαθμολογία

Τσίπρας: «Η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός»

«Δεν ξέρω αν πρέπει να με δέσει κάποιος στο κατάρτι για να προχωρήσουν οι επενδύσεις» είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita, όταν προηγούμενος ομιλητής έκανε αναφορά στον πολυμήχανο Οδυσσέα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, που εξαγοράστηκε πρόσφατα από ισπανικό κολοσσό, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. «Δεν ξέρω αν θα γίνει Μπαρτσέλονα, αλλά δείχνει ότι μια ελληνική επιχείρηση μπορεί να αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μονό στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» είναι.

«Η χώρα χρεοκόπησε γιατί βασίστηκε σε παραγωγικό πρότυπο με κοντά ποδάρια, μια λογική που στο βωμό του κέρδους θυσίασε τις εργασιακές σχέσεις και βασίστηκε στις φούσκες, χρηματιστηριακές και άλλες» είπε.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την εταιρεία, είπε ότι βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό το βασικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η ελληνική φύση. «Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

πηγή: skai.gr