Βαθμολογία

Γεννηματά: «Από την Αλλαγή στη νέα Αλλαγή...»

Σε εκδήλωση στο Ζάππειο το βράδυ της Κυριακής (3/9) μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επ' ευκαιρία της 43ης επετείου από την ίδρυση του κόμματος. Φυσικά, η ομιλία της Φ. Γεννηματά περιστράφηκε γύρω από την ίδρυση του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με την ίδια να είναι, ως γνωστόν, υποψήφια για την ηγεσία του και με σύνθημα «από την Αλλαγή στη Νέα Αλλαγή».

«Το ΠΑΣΟΚ, δεν διαλύεται, δεν τεμαχίζεται, δεν εξαφανίζεται, αλλά μετεξελίσσεται και πρωτοστατεί στην αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη κεντροαριστερά.

Είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε ότι με τις αξίες της Αλλαγής ανοίγουμε νέους δρόμους για το μέλλον, δεν θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές ένα μουσείο, αλλά μια μεγάλη, σύγχρονη, ζωντανή παράταξη ανέφερε η κυρία Γεννηματά. Για να γίνει όμως αυτό χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις. Το ΠΑΣΟΚ δηλώνει πάντα “παρών” στο προσκλητήριο της ιστορίας. Το ΠΑΣΟΚ των αξιών, το ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών και όλων των γενεών θα είναι πάντα εδώ για να εγγυηθεί το μέλλον», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και πρόσθεσε: «Η σκληρή πραγματικότητα επιβάλλει νέο ξεκίνημα. Σε αυτές τις συνθήκες η πολιτική αναγκαιότητα της αναγέννησης της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης έρχεται στην πρώτη γραμμή. Αναγκαιότητα ενός νέου πολιτικού και κοινωνικού ρεύματος πλειοψηφίας, που θα φέρει τη νέα αλλαγή στη χώρα.

Καλώ όλους και ιδιαίτερα τους νέους να κάνουν την 5η του Νοέμβρη τη δική τους 3η Σεπτέμβρη. Να δώσετε καθαρή εντολή για να προχωρήσουμε μπροστά και αποφασιστικά χωρίς συμβιβασμούς και παραλυτικές ισορροπίες. Από την Αλλαγή στη νέα Αλλαγή. Ενώνουμε τα χέρια και προχωράμε χωρίς φόβο για το μέλλον. Για τη μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη. Για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό. Για την πατρίδα».

Φυσικά, δεν έλειψε η επίθεση στον «ΣΥΡΙΖΑ και τον ακροδεξιό εταίρο του, που εκμεταλλεύτηκαν την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό, μόνο για να κερδίσουν καρέκλες», για να προσθέσει ότι «ευτέλισαν τις αξίες της Αριστεράς και απογοήτευσαν όσους τους εμπιστεύτηκαν. Στις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, πρέπει να κατακεραυνωθούν».

Ενώ για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι ούτε αυτή αποτελεί λύση «γιατί εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζουν η Ν.Δ. και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, οι θεματοφύλακες της διαρκούς λιτότητας».

Παρόντες στο Ζάππειο ήταν οι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος, οι συνυποψήφιοί της για την ηγεσία του νέου φορέα Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μανιάτης, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ιδρυτικά και ιστορικά στελέχη, πρώην βουλευτές και όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.