Βαθμολογία

Με λιγότερες ομάδες η Γ' Εθνική

Αλαλούμ επικρατεί στην ΕΠΟ για την συμπλήρωση των ομάδων σε Football League και Γ’ Εθνική.

Μολονότι το Διαιτητικό Δικαστήριο με απόφασή του, έπειτα από την προσφυγή του Πανελευσινιακού που απορρίφθηκε, επικύρωσε πως στη Β’ Εθνική ισχύει ο ΚΑΠ του 2016, στην τρίτη κατηγορία τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Ο ΚΑΠ του 2016 δεν προβλέπει τη συμπλήρωση των κενών θέσεων και με βάση αυτή την απόφαση ακυρώθηκε το μπαράζ ανόδου ανάμεσα στην ΑΕ Καραϊσκάκης και τη Δόξα Δράμας.

Οι Δραμινοί έχουν καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της Επιτροπής Έκτακτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας να ματαιώσει το ματς για την πλήρωση της κενής θέσης στη Football League λόγω της αποχώρησης του Αγροτικού Αστέρα.

Με έγγραφο πάντως που ανακινήθηκε στις ΕΠΣ στις 4/8/2017 και αφορούσε την συμπλήρωση των κενών θέσεων στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, προκύπτει ότι η διαδικασία θα γίνει με βάση με τον ΚΑΠ του 2017. Όσες ομάδες έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική και τελικά δεν μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή τότε θα αντικατασταθούν από τις δευτεραθλήτριες.

Είναι κάτι παραπάνω από οφθαλμοφανές που ακολουθείται άλλη διαδικασία για την Football League ελέω και της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, κι άλλη για την πλήρωση των κενών στη Γ’ Εθνική. Και το κυριότερο, η ημερομηνία για τις δηλώσεις των συλλόγων ήταν μέχρι τις 16/8. Επομένως η Γ’ Εθνική θα διεξαχθεί ακόμα και με λιγότερες ομάδες εάν χρειαστεί, κάτι που είναι και το πιθανότερο.