Βαθμολογία

Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής της Super League

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (28/8) η 2η αγωνιστική της Super League με την διεξαγωγή της αναμέτρησης της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης στο AEL FC ARENA.

Οι "βυσσινί" παρότι πραγματοποιήσαν πολύ καλή εμφάνιση, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, άξιζαν τη νίκη όμως έμειναν στην ισοπαλία με 1-1 απέναντι στους Αρκάδες. Η ομάδα του Πάους πλήρωσε την αστοχία της, αλλά και την περίεργη φάση από την οποία ο Αστέρας έκανε το 0-1 και δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς. Λαρισαίοι και Αρκάδες έχουν έναν βαθμό.

Δύσκολη νίκη με σκορ 1-0 πήρε ο Ολυμπιακός στο ουδέτερο Περιστέρι με αντίπαλο τη Λαμία χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη και με τη νίκη αυτή έκανε το 2/2 που τον φέρνει στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ισόβαθμο με τον Πανιώνιο. Από την άλλη η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ παρέμεινε στον έναν βαθμό στη μάχη της για παραμονή.

Μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα θα είναι και φέτος ο Πανιώνιος ο οποίος επικράτησε στην έδρα του με 2-0 του Απόλλωνα Σμύρνης με την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου να φτάνει και εκείνη τους έξι βαθμούς, όπως και ο Ολυμπιακός, έχοντας μάλιστα διατηρήσει και το μηδέν στην άμυνα. Ο Απόλλωνας παραμένει στον ένα βαθμό στο στόχο για παραμονή στη κατηγορία.

Νέα κακή εμφάνιση και απώλεια βαθμών για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με τους "πράσινους" να μένουν στο 0-0 με τους Βοιωτούς, οι οποίοι δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι από καθαρή ατυχία δεν έφυγαν από την Αθήνα με ένα ιστορικό "2" καθώς απώλεσαν ουκ ολίγες ευκαιρίες. Το "τριφύλλι" με 0 βαθμούς, ξεκίνησε με -2, βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας μαζί με την Κέρκυρα.

Μια Κέρκυρα η οποία ηττήθηκε στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ με 3-1 με τον δικέφαλο να ψάχνει τη νίκη ηρεμίας μετά το πατατράκ με την Έστερσουντ και τον απρόσμενο αποκλεισμό από τους ομίλους του Europa League. Η ομάδα του Λουτσέσκου με δυο τέρματα μέσα σε πέντε λεπτά στην επανάληψη μετέτρεψε το 1-1 σε 3-1 και καθάρισε την υπόθεση νίκη.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι στα Ιωάννινα ο ΠΑΣ αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα απέναντι στην ΑΕΚ. Μια αναμέτρηση στην οποία ο "Άγιαξ" της Ηπείρου ήταν εμφανώς ανώτερος της Ένωσης χάνοντας πολλές ευκαιρίες, ενώ η ομάδα του Χιμένεθ που δεν έπαιξε καλά απέναντι στον ΠΑΣ, θα μπορούσε να "κλέψει" το τρίποντο στα δυο δοκάρια που είχε που ήταν και οι μοναδικές απειλές της προς τα γιαννιώτικα καρέ.

Στα Περιβόλια η Ξάνθη σκοράροντας δις στο πρώτο ημίχρονο καθάρισε εύκολα τον Πλατανιά με 2-0 και έφτασε τους τέσσερις βαθμούς, ενώ η ομάδα του Παράσχου μετά από δυο αναμετρήσεις στα Χανιά είχε συγκομιδή έναν βαθμό. Τέλος στο Αγρίνιο σε ένα πολύ καλό παιχνίδι Παναιτωλικός και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 σε αναμέτρηση που οι Αθηναίοι προηγήθηκαν 0-1 και 1-2 όμως δεν μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο στην έδρα των "καναρινιών".

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων της 2ης αγωνιστικής:

Παναιτωλικός - Ατρόμητος 2-2

Πλατανιάς - Ξάνθη 0-2

Λαμία - Ολυμπιακός 0-1

Παναθηναϊκός - Λεβαδειακός 0-0

ΠΑΟΚ - Κέρκυρα 3-1

Πανιώνιος - Απόλλων Σμύρνης 2-0

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 0-0

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 6

2. Πανιώνιος 6

3. ΑΕΚ 4

4. ΠΑΣ Γιάννινα 4

5. ΠΑΟΚ 4

6. Ξάνθη 4

7. Ατρόμητος 2

8. Λεβαδειακός 2

9. Αστέρας Τρίπολης 1

10. ΑΕΛ 1

11. Λαμία 1

12. Παναιτωλικός 1

13. Απόλλων Σμύρνης 1

14. Πλατανιάς 1

15. Παναθηναϊκός 0*

16. Κέρκυρα 0

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

3η αγωνιστική

Ξάνθη - Ολυμπιακός

Λεβαδειακός - Πλατανιάς

Αστέρας Τρίπολης - Λαμία

Κέρκυρα - Παναθηναϊκός

ΑΕΚ - ΑΕΛ

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΟΚ

Ατρόμητος - ΠΑΣ Γιάννινα

Πανιώνιος - Παναιτωλικός

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ