Βαθμολογία

Προκλητικός Αλεξιάδης για τον ΕΝΦΙΑ...

Μόνο προκλητικές μπορούν να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα (28/8) σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι οι περσινές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για την κατάργηση του φόρου στα ακίνητα, δεσμεύσεις που ουδέποτε υλοποιήθηκαν, θεωρούνται πια... περσινά ξινά σταφύλια!

«Για να είμαστε επίκαιροι, γιατί ξεκινάει τώρα και η συγκομιδή των σταφυλιών… περσινά ξινά σταφύλια. Δηλαδή πόσα χρόνια θα λέμε αυτό το επιχείρημα; Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έπεσε από αυτό, αλλά από μια σειρά πολιτικές. Είμαστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης να πετύχουμε κάποια πολιτική, κάποια πράγματα τα πετυχαίνουμε και άλλα όχι. Ο ΕΝΦΙΑ του ’17 σε σχέση με το ’16 είναι μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και σε μια επίδειξη πολιτικού αμοραλισμού.

Και πρόσθεσε: «Σε σχέση με τα έσοδα και πέρυσι τέτοια εποχή υπήρχαν κάποιοι που προέβλεπαν ότι θα καταρρεύσουν τα δημοσιονομικά έσοδα. Η χρονιά έκλεισε με πλεόνασμα 1,8 δισ. ευρώ. Περιμένετε λίγο ακόμα να δούμε και την καλοκαιρινή περίοδο.

Σσυνολικά τα φορολογικά έσοδα πάνε καλύτερα από ό,τι περιμέναμε να πάμε. Τα στοιχεία που έχουμε δείχνουν ότι και στο λαθρεμπόριο καυσίμων και του καπνού έχει γίνει μεγάλη πρόοδος».