Βαθμολογία

Άδικη ισοπαλία για την ΑΕΛ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 ολοκληρώθηκε η σημερινή (28/8) αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης για την 2η αγωνιστική της Super League.

Μια αναμέτρηση στην οποία οι «βυσσινί» ήταν πολύ καλύτεροι των Αρκάδων και δικαιούνταν τη νίκη ωστόσο δεν μπόρεσαν να την πετύχουν λόγω της αστοχίας τους στην τελική προσπάθεια και λόγω μιας περίεργης απόφασης με την οποία οι Αρκάδες άνοιξαν το σκορ στη Λάρισα.

Ένα παιχνίδι κακό στο πρώτο μέρος με την ΑΕΛ να είναι αυτή που είχε την μια αξιόλογη ευκαιρία που δημιουργήθηκε, ενώ στην επανάληψη ήταν πολύ καλύτερη της ομάδας του Βεργέτη και δικαιούνταν τη νίκη.

Πολύ κακό όπως είπαμε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο με τους παίκτες των δυο ομάδων να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για μεγάλες ευκαιρίες με την ΑΕΛ πάντως να πιέζει ψηλά τους Αρκάδες και να φτάνει σε δυο περιπτώσεις με αξιώσεις κοντά στο γκολ που θα την έβαζε σε θέση οδηγού.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά και απείλησε για το 1-0, όμως αντ αυτού έγινε το 0-1. Παρότι οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σχετικά άμεσα δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο 2-1 και στην ολική ανατροπή, ενώ τα εύσημα πρέπει να δοθούν και στον τερματοφύλακα Μπόζοβιτς που δήλωσε παρών σε δυο μεγάλες ευκαιρίες των Αρκάδων.

Οι «βυσσινί» απείλησαν πρώτοι στο ματς στο 12’ όταν ο Ναζλίδης έκανε σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ και η καλύτερη του πρώτου ημιχρόνου, ήρθε στο 23’ όταν ο Αγκάνοβιτς βρήκε ωραία τον Κρίσμαν και ο τελευταίος έκανε το βολ πλανέ με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Αθανασιάδη.

Από την άλλη οι Αρκάδες βγήκαν μπροστά στο 38’ και έκαναν την πρώτη τους φάση στα καρέ της ΑΕΛ όταν ο Ίγκορ έκανε τη σέντρα με τον Μάσα να πιάνει την κεφαλιά όμως την μπάλα να φεύγει μακριά από την εστία του Μπόζοβιτς και κάπως έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 0-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή από πλευράς Αντρέ Πάους με τον Κρίσμαν να αποχωρεί και τον Ρέντζα να περνά στον αγωνιστικό χώρο. Η ΑΕΛ μπήκε με στόχο το γκολ και στο 52’ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0 όταν ο Ντέλετιτς έκανε την σέντρα σουτ με τον Αθανασιάδη να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ, ένα κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Και ενώ η ΑΕΛ έψαχνε το 1-0, ο Αστέρας Τρίπολης από το πουθενά έκανε το 0-1 όταν στο 57’ ο Ιγκλέσιας έκανε σέντρα με την μπάλα να φαίνεται να βρίσκει το χέρι του Ζίζιτς, σε μια φάση που βέβαια ο παίκτης της ΑΕΛ προσπαθεί να την αποφύγει. Ο ρέφερι Ζαχαριάδης ενώ έδειξε αρχικά να συνεχιστεί το παιχνίδι, στην συνέχεια με υπόδειξη του βοηθού Μερκενίδη έδειξε το σημείο του πέναλτι.

Μια φάση που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των παικτών της ΑΕΛ, αλλά και του μεγαλομετόχου Αλέξη Κούγια που διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τον άρχοντα της αναμέτρησης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που νίκησε τον Μπόζοβιτς για το 0-1.

Το γκολ αυτό όπως είναι φυσικό προκάλεσε ένα αρχικό μούδιασμα στους παίκτες της ΑΕΛ οι οποίοι προσπάθησαν να συνέλθουν και να προσπαθήσουν να φτάσουν έστω στο 1-1. Στο 68’ ο Θωμάς Ναζλίδης αδράνησε μπροστά στον Αθανασιάδη και δεν μπόρεσε να φτάσει στο γκολ, ωστόσο ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που έφερε το ματς στα ίσια.

Ήταν το 71’ όταν ο έμπειρος επιθετικός βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στην περιοχή του Αστέρα και εκμεταλλευόμενος την πάσα του Περόνε με ιδανικό πλασέ έκανε το 1-1 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το γκολ αυτό έδωσε φτερά στους «βυσσινί» που αμέσως μετά έχασαν μοναδική ευκαιρία για την ολική ανατροπή όταν σε επίθεση της ΑΕΛ ο Περόνε έκανε το σουτ με την μια με την μπάλα όμως να περνά λίγο άουτ από την εστία των Αρκάδων.

Το παιχνίδι άνοιξε στα επόμενα λεπτά και έτσι στο 77’ ο Μπόζοβιτς επενέβη σωτήρια στο δυνατό σουτ του Κυριακόπουλου το οποίο απέκρουσε σε κόρνερ, το οποίο εν συνεχεία πέρασε ανεκμετάλλευτο. Ο γκολκίπερ της ΑΕΛ επενέβη σωτήρια και στο 83’ στο πλασέ του Μάσα κρατώντας το 1-1 και ενώ δυο λεπτά αργότερα η ομάδα του Πάους έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1 όταν ο Ρέντζας έκανε τη σέντρα ο Ζίζιτς με κεφαλιά την έστειλε προς την εστία όμως ο Πασαλίδης τελευταία στιγμή την έδιωξε σε κόρνερ.

Το 1-1 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με την ΑΕΛ και τον Αστέρα να παίρνουν τον πρώτο τους βαθμό φέτος. Για την ΑΕΛ ακολουθεί, μετά την διακοπή για τα ματς της Εθνικής, ένα δύσκολο παιχνίδι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ενώ οι Αρκάδες υποδέχονται την Λαμία.

Διαιτησία: Ζαχαριάδης (Ευθυμιάδης, Μερκενίδης)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ναβάρο (80’ Γιαννιτσάνης), Γουάλλας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (69’ Περόνε), Ντέλετιτς, Κρίσμαν (46’ Ρέντζας), Λεοζίνιο, Ναζλίδης.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Αθανασιάδης, Σίλβα, Γιαννούλης, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Μαντίντα (72’ Ισνάλντο), Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μανιάς, Καλτσάς (63’ Κυριακόπουλος), Μάσα (90’ Ντουντού).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ