Βαθμολογία

Πύρινος εφιάλτης στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας

Μία ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα βίωσαν το βράδυ της Παρασκευής (25/08) οι κάτοικοι στον Ταξιάρχη Θέρμου Αιτωλοακαρνανίας. Κάτι τέτοιο συνέβη διότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρα είχε ξεσπάσει φωτιά η οποία ουδέποτε τέθηκε σε έλεγχο παίρνοντας κατεύθυνση προς κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το περιστατικό προέκυψε επειδή υπήρχε ελλιπής πυρόσβεση από τον αέρα.

Η ιστοσελίδα agriniopress.gr αναφέρει πως υπάρχει συντονισμένη επιχείρηση σε εξέλιξη, ώστε να υπάρξει ανάσχεση της πυρκαγιάς. Στην περιοχή έχουν σπεύσει επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Αγρινίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Θέρμου, το Αστυνομικό Τμήμα Θέρμου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Θέρμου , καθώς και υδροφόρες του Δήμου Θέρμου, όπως ακόμη πολλοί εθελοντές και φυσικά εναέρια μέσα.

Οι άνεμοι κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή των κατοίκων και η πυρκαγιά κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές. Σε πρώτη φάση απειλείται ο οικισμός Λούστρα της Τοπικής Κοινότητας Καλλιθέας του Δήμου Αγρινίου και του οικισμού Ταξιάρχη Θέρμου.

Αξίζει να σημειωθεί ό, τι στον τόπο της πυρκαγιάς βρίσκεται η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Τέγας, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων και άλλοι αρμόδιοι.

Επιπρόσθετα, αργά το βράδυ της Παρασκευής (25/08) υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο με τον Δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, όπου ο πρώτος ενημερώθηκε για την υπάρχουσα κατάσταση.