Βαθμολογία

Χιμένεθ: «Χρειάζεται αυτοέλεγχο και ταπεινότητα η ΑΕΚ»

Στην ΑΕΚ προσπαθούν να χαμηλώσουν τους τόνους μετά τη θριαμβευτική νίκη – πρόκριση με 3-0 επί της Κλαμπ Μπριζ που έφερε την Ένωση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ έπειτα από έξι χρόνια. Ο Μανόλο Χιμένεθ μοίρασε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές και ταυτόχρονα έκανε το δικό του σχόλιο αναφορικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των «κιτρινόμαυρων». Αναλυτικά:

«Φυσικά και υπάρχουν πιθανότητες. Μιλάμε για μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα, όπως η Μίλαν, αλλά και οι άλλες δύο του ομίλου είναι πολύ καλές ομάδες», τόνισε την Παρασκευή (25/08) μέσω δηλώσεων στο «CosmoteTV».

-Για τους αντιπάλους της ΑΕΚ τόνισε: «Τη Μίλαν τη γνωρίζω πολύ καλά. Τη Ριέκα την ξέρω από τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Την Αούστρια την ξέρω από το παρελθόν, αλλά θα την μάθω κι αυτή γιατί θα την αναλύσω».

-Για το πρόγραμμα ανέφερε: «Πάντα παίζει ρόλο και η ημερομηνία. Παίζει ρόλο όμως και το κάθε αποτέλεσμα. Θα μας ενδιέφερε να παίξουμε εντός έδρας το πρώτο παιχνίδι με την Μίλαν, αγωνιστικά θα μας ενδιέφερε να παίζαμε εντός έδρας το τελευταίο παιχνίδι».

-Για τις ομοιότητες και τις διαφορές των αγώνων με την παλιότερων αγώνων με την Μίλαν: «Η Μίλαν τότε ήταν πολύ δυνατή. Και η ΑΕΚ τότε είχε μια πολύ καλή ομάδα. Ήταν ένα πολύ καλό σημάδι αυτό που θα το χρησιμοποιήσουμε κι εμείς».

-Για την πρόκριση: «Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω και οι ποδοσφαιριστές μου το καταλαβαίνουν, όπως και όλοι στην ομάδα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι κάθε βήμα διαφορετικά. Είναι σημαντικό να παίξουμε και να κερδίσουμε τη Μίλαν, αλλά έχουμε σε δύο μέρες παιχνίδι για το πρωτάθλημα και είναι σημαντικό να το κερδίσουμε. Αν υπάρξει αυτοέλεγχος και δουλεύουμε με ταπεινότητα, ίσως να καταφέρουμε πράγματα που δεν είχαμε καταφέρει».

-Για τις προσδοκίες του κόσμου: «Είναι σίγουρο πως υπάρχει πολύς κόσμος που οργανώνει ταξίδια για να ακολουθήσει την ομάδα. Τα ταξίδια είναι δωρεάν, αλλά εμείς πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα για να συνεχίσουμε το ταξίδι».

-Για την εμπειρία του ρόστερ: «Πρέπει να δούμε τα πράγματα με θετικό τρόπο. Αυτό που θα προσπαθήσω να κάνω είναι να προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό, ώστε να καταφέρουμε τα καλύτερα στην Ευρώπη».

Πώς αντιμετωπίζει τα παιχνίδια με την Μίλαν;

«Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για να το προσπαθήσουμε όλοι το καλύτερο. Είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος αντίπαλος. Θα προσπαθήσουμε να τους εκπλήξουμε, αν και είναι δύσκολο, όμως πιστεύω ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

-Το μήνυμα για τα παιχνίδια του Γιουρόπα Λιγκ: «Θα ήθελα να συγχαρώ τον κόσμο της ΑΕΚ. Θα ήθελα να πω ότι τα όνειρα είναι δωρεάν άρα μπορούμε να ονειρευόμαστε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξη».