Βαθμολογία

Βουτυρίτσας: «Η ουσία είναι να βγουν επαγγελματίες»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ και νυν προπονητής της κ-20 Θοδωρής Βουτυρίτσας ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή προσπάθεια της κ-20 των «βυσσινί» που ξεκινάει την Κυριακή (27/8) με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης στο Πυργετό, λέγοντας ότι η ουσία των ομάδων υποδομής είναι να βγαίνουν επαγγελματίες.

Όπως ανέφερε ο τεχνικός της κ-20 αν δεν υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, αυτή θα έχει μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα, χαρακτήρισε πολύ καλά τα φιλικά με τις αντίστοιχες ομάδες υποδομών του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ενώ όπως δήλωσε ταλέντα πάντα θα υπάρχουν αρκεί αυτά να δουλεύουν και να υπάρχει στήριξη και υποστήριξη.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Βουτυρίτσα:

«Δεν κάνουμε μόνο προπόνηση, κάναμε και φιλικά παιχνίδια. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι, είμαστε μια καινούρια ομάδα, το ευχάριστο είναι ότι και τα νέα παιδιά που έχουν έρθει και οι παλιοί παίκτες είναι μια οικογένεια. Δουλεύουμε καθημερινά στα γήπεδα του Πλατυκάμπου, όπου βγάζουμε πράγματα, τα παιδιά δείχνουν διάθεση να γίνουν καλύτεροι και όπως τους λέμε αυτοί είναι οι εκκολαπτόμενοι άσοι, δεν είναι ακόμα φτασμένοι, είναι απλά ένα βήμα πριν την μεγάλη ομάδα, είτε αυτή είναι η ΑΕΛ, είτε κάπου αλλού. Είναι εκπαιδευόμενοι και αυτό που ζητάμε είναι να γίνονται καλύτεροι, πράγμα που το βλέπω στα παιδιά, τα αποτελέσματα στα φιλικά ήταν πολύ καλά και μην ξεχνάτε ότι δώσαμε παιχνίδια με την κ-20 του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο απέναντι σε δυο καταξιωμένες ομάδες, παρόλα αυτά τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα και υπόσχονται πιο πολλά πράγματα. Το ευχαριστήθηκαν, εμείς εντοπίσαμε τις αδυναμίες, είδαμε τα πλεονεκτήματα και πιστεύω αν δεν έχουμε προβλήματα θα έχουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση για τα προβλήματα που υπάρχουν είπε:

«Είναι πολλά τα προβλήματα, αλλά επειδή έχω συνηθίσει και από την δουλειά με τις ακαδημίες, μπορώ να τα ξεπερνάω και το σύνθημα είναι προς τους παίκτες ότι είναι εδώ, να τα δώσουν όλα, να γίνουν καλύτεροι και να "χτυπήσουν" την πόρτα της μεγάλης ομάδας. Αλλά για να γίνει αυτό το μυαλό θα πρέπει να είναι στο γήπεδο, αν αυτό υιοθετηθεί θα είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο».

Σε ερώτηση για το επίπεδο της ομάδας σε σχέση με πέρσι ανέφερε:

«Μιλούσα τις προάλλες με κάποιον φίλαθλο ο οποίος είναι κοντά στις ομάδες υποδομών και στην κουβέντα που είχαμε μου είπε "πέρσι είχαμε πάρα πολύ καλή ομάδα", του απαντάω "συμφωνώ, αλλά για πες μου πόσοι έγιναν επαγγελματίες;", "κανένας" μου απαντάει. Εκεί λοιπόν είναι και το θέμα. Θέλουμε να είμαστε καλή ομάδα χωρίς αποτέλεσμα ή να βγάζουμε παίκτες για να γίνουν επαγγελματίες; Η ουσία λοιπόν είναι στο δεύτερο, άρα και την καλύτερη ομάδα να έχεις αν δεν προωθήσεις παιδιά στην πρώτη ομάδα το αποτέλεσμα είναι μηδέν. Ο πρωταθλητισμός θα γίνει όταν γίνουμε καλή ομάδα, αλλά το κέρδος μιας ΠΑΕ, από την κ-20 είναι να ανεβάσει έστω ένα παιδί στην επαγγελματική ομάδα. Με αυτό δικαιώνεις και ηθικά την προσπάθειά σου και η ομάδα κερδίζει παίρνοντας ένα παιδί, από το να πάρει κάποιον ξένο παίκτη. Εγώ πιστεύω ότι σίγουρα θα ξεπηδήσει ένα παιδί τουλάχιστον για να γίνει επαγγελματίας και αυτός είναι ο στόχος μου και η φιλοσοφία μου. Πάντα θα υπάρχουν ταλέντα, αλλά θέλουν δουλειά, στήριξη και υποστήριξη. Φυσικά ευχής έργον είναι τα παιδιά να είναι Λαρισαίοι, αλλά και παιδιά που ήρθαν από άλλες πόλεις γίναν καλοί, σημασία έχει να είναι καλά παιδιά, εργατικά και εμείς θα τους δώσουμε το καλύτερο για να γίνουν επαγγελματίες. Να πάρουν την ευκαιρία τους, να πάνε στη μεγάλη ομάδα και από 'κει και πέρα να "ανοίξουν τα φτερά τους". Είμαστε σε καλό δρόμο αρκεί όπως είπα να υπάρχει στήριξη και υποστήριξη».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ