Βαθμολογία

Σφαιρόπουλος: «Να πρωταγωνιστούμε σε όλες τις διοργανώσεις»

Η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τη νέα σεζόν ξεκίνησε αυτές τις μέρες και την Τετάρτη (23/8) η πρωινή προπόνηση ήταν ανοιχτή για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει δηλώσεις.

Αφού συνεχάρη την ποδοσφαιρική ομάδα για την πρόκρισή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ο κόουτς των Πειραιωτών μίλησε για τη νέα σεζόν, τους στόχους που υπάρχουν και το ρόστερ που έχει στα χέρια του. Αναλυτικά μίλησε:

Για τους Αγγελόπουλους και τους στόχους του Ολυμπιακού: «Τους ευχαριστώ και φέτος, κάνανε ότι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να έχουμε υγεία και να είμαστε όλοι μαζί ετοιμοπόλεμοι. Εχουμε ελλείψεις. Ο Ολυμπιακός πάντα θέλει να πρωταγωνιστεί, σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει».

Για τη δεύτερη χρονιά με το συγκεκριμένο σύστημα της EuroLeague: «Το ότι φτάσαμε πέρυσι μέχρι τον τελικό, σημαίνει ότι κάναμε πολλά πράγματα καλά. Μας λυπεί που δεν κατακτήσαμε την EuroLeague αλλά δεν γίνεται να το κάνεις κάθε φορά. Έχουμε την τεχνογνωσία, ελπίζω να έχουμε και υγεία ώστε να έχουμε όλα τα πολεμοφόδια έτοιμα. Είναι μία πολύ απαιτητική EuroLeague, μετράει πολύ η διάρκεια, αλλά τα ξέρουμε όλα αυτά».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές απουσίες λόγω του Ευρωμπάσκετ: «Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Ελληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πως δουλεύω. Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Για τη διατήρηση του ελληνικού κορμού: «Ο βασικός κορμός είναι μία μεγάλη επιτυχία στη διοίκηση. Για να κρατήσεις όλους αυτούς τους παίκτες, σημαίνει ότι τα συμβόλαιά τους ανεβαίνουν. Όταν έχεις ένα βασικό κορμό, αυτό σημαίνει ότι πληρώνεις παραπάνω και αυτό κοστίζει παραπάνω σε μία ομάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό το να έχει μία ομάδα βασικό κορμό, γιατί ξέρουν όλη τη φιλοσοφία, τη νοοτροπία. Ειδικά οι συγκεκριμένοι Έλληνες, που είναι παίκτες-νικητές, ξέρουν να κερδίζουν και να κατακτούν τίτλους».

Για την παραμονή του Νίκολα Μιλουτίνοφ: «Τον πίστευα εξ αρχής και πιστεύω ότι θα δείξει ακόμα περισσότερα πράγματα φέτος».