Βαθμολογία

Παραφέστας: «Να βλέπουμε προσπάθεια και αγωνιστικότητα»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας ο οποίος αναφέρθηκε στην φετινή προσπάθεια της ΑΕΛ για την οποία τόνισε ότι θα πρέπει ο κόσμος να βλέπει προσπάθεια και αγωνιστικότητα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Παραφέστα:

«Καλή σεζόν με υγεία σε όλους και στην ΑΕΛ επιτυχίες. Χρειάζεται δουλειά, υπομονή, στήριξη αν και τις λεπτομέρειες τις ξέρουν αυτοί που είναι στην ομάδα, εμείς από απ έξω προσπαθούμε να βοηθήσουμε και να δούμε καλή προσπάθεια. Όταν παίζεις εκτός έδρας και με ομάδες που πρωταγωνιστούν όπως ο Ολυμπιακός ναι να παίξεις για αποτέλεσμα, αλλά σκοπός είναι να κερδίζουμε αυτούς που είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Ακόμα και επιτυχία να είχαμε το Σάββατο δεν θα έφτανε σε κάτι, θέλει συνεχή προσπάθεια κάθε μέρα ακόμα και στην ζωή ισχύει αυτό. Η ομάδα είναι τόσα χρόνια και στις καλές και στις κακές στιγμές, ο κόσμος είναι σταθερά εδώ και θέλει να βλέπει προσπάθεια όταν κάτι είναι αποτελεσματικό και το επαναλαμβάνεις δν είναι κακό».

Σε ερώτηση για το προσεχές παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Αστέρα Τρίπολης ανέφερε:

«Εντελώς διαφορετικού τύπου το παιχνίδι, είναι από αυτά που έχεις για να πάρεις, αλλά χωρίς φυσικά να υπάρχει άγχος. Σε αυτά τα παιχνίδια ετοιμάζεσαι μπαίνεις και πρέπει να επιβληθείς του αντιπάλου τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά αρκεί φυσικά να πιστεύεις στην ομάδα σου. Η ΑΕΛ πρέπει να παίξει για να κερδίσει, χωρίς να παίξει άναρχα χρειάζεται υπομονή, πειθαρχία, καλή άμυνα, πρέπει να είμαστε καλοί κυρίως στην άμυνα. Σκοπός είναι να φυλάξουμε τα νώτα μας και πιστεύω ότι αν συμβεί αυτό θα είναι πολύ καλό γιατί μπροστά η ομάδα θα κάνει τις ευκαιρίες της».

Σε ερώτηση για το αν θα είναι διαφορετικού τύπου η ΑΕΛ από πέρσι δήλωσε:

«Έτσι φαίνεται. Τα φιλικά παιχνίδια δεν τα λαμβάνεις υπόψη, είναι για να πάρουν συμμετοχή οι παίκτες, άλλο τα φιλικά, άλλο το πρωτάθλημα. Εμάς μας ενδιαφέρει η νίκη σε κάθε παιχνίδι και ας θυσιαστεί και το θέαμα. Ένα ματς όταν πρέπει να το πάρεις θα πρέπει να θυσιάσεις το θέαμα, να μην υπάρχει αναρχεία. Πρέπει να υπάρχει πλάνο, όλα εξαρτώνται από τους παίκτες και το κλίμα στην ομάδα. Σε πολύ κόσμο δεν αρέσει το φύγε εσύ, έλα εσύ, δηλαδή κάποιοι παίκτες πριν ένα μήνα έκαναν για την ομάδα και τώρα δεν κάνουν; Μην κρίνουμε από ένα-δυο παιχνίδια, πολλοί μπορεί να μην παίζουν καλά τώρα και όταν πιάσουν τα κρύα να αποδώσουν. Πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Σε ερώτηση για το αν είναι γενικά αισιόδοξος είπε:

«Πάντα είμαι αισιόδοξος και εγώ και ο περισσότερος κόσμος, τίποτα δεν γίνεται αυτόματα αν δεν κουραστείς και δεν πιστέψεις. Το θέμα είναι φυσικά και η διοίκηση και οι προπονητές που επιλέγουν κάποιους παίκτες, αν αυτοί δεν μπορούν να αποδώσουν να έχουν το θάρρος να αποχωρήσουν. Δεν θα πρέπει οι παίκτες να σκέπτονται μόνο τι λεφτά θα πάρουν, γιατί αν σκέπτονται μόνο αυτό δεν μπορούν να αποδώσουν. Ο κόσμος θέλει να βλέπει προσπάθεια και αγωνιστικότητα. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν την ομάδα να υπάρχει ενότητα και ο κόσμος να πάει στο γήπεδο να στηρίξει την προσπάθεια».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ