Βαθμολογία

Ριέκα – Ολυμπιακός 0-1

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στους ομίλους του Champions League καθώς νίκησε και στην Κροατία τη Ριέκα αυτή τη φορά με 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν στην Κροατία τη δουλειά που ξεκίνησαν στο Φάληρο και επιστρέφουν στους ομίλους του Champions League μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 της Ριέκα και πηγαίνει πανηγυρικά στα... αστέρια με τον Μπέσνικ Χάσι να πιστώνεται την πρόκριση κυρίως για την σωστή διαχείριση του ρόστερ και των καταστάσεων στις αναμετρήσεις με τους Κροάτες.

Όπως και στο πρώτο ματς έτσι και στον επαναληπτικό ο Κοσοβάρος τεχνικός άφησε εκτός 11αδας τον Φορτούνη, ενώ δεν ξεκίνησε και τον Σεμπά. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε καθώς επέλεξε τον Μάριν αποδείχθηκε κομβικός.

Οι Πειραιώτες έχοντας ισχνό μαξιλάρι ασφαλείας από το 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» είδαν τη Ριέκα να μπαίνει με φούρια στο γήπεδο. Οι Κροάτες έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του αγώνα: στο 13' με τον Γκαβράνοβιτς και στο 21' με τον Γκοργκόν.

Μια αντεπίθεση, ωστόσο, ήταν αρκετή για την ελληνική ομάδα προκειμένου να κόψει τη φόρα των γηπεδούχων. Ο Οφοέ στο 26' βρήκε τον Μάριν και ο Γερμανός πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Ριέκα (Τόμας Κεκ): Σλούγκα (50' Πρσκάλο), Μάρτιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Βέσοβιτς, Μπράνταριτς (78' Ματέι), Μαλές, Γκοργκόν (61' Κβριτς), Μίσιτς, Εμπερ, Γκαβράνοβιτς.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Βούκοβιτς, Ρέτσος, Κούτρης (61' Φιγκέιρας), Ρομαό (80' Φορτούνης), Ζιλέ, Οτζίτζα, Μάριν (66' Σεμπά), Καρσελά, Μπεν.