Βαθμολογία

Το πανόραμα της πρεμιέρας της Super League

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (21/8) στο Πέριστερι η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League με την αναμέτρηση ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Μια πρεμιέρα στην οποία η ΑΕΛ γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 στο άδειο λόγω τιμωρίας "Γ. Καραϊσκάκης" από τον Ολυμπιακό ένα αποτέλεσμα δίκαιο καθώς οι "βυσσινί" στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα δεν έδειξαν ότι θα μπορούσαν να έφευγαν με βαθμό ή βαθμούς από το Φάληρο απέναντι στην ομάδα του Χάσι.

Πρεμιέρα με το δεξί για την ΑΕΚ η οποία στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ νίκησε με 2-0 τον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ σκοράροντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασε στη νίκη. Πλέον η Ένωση στρέφει το μυαλό της στη ρεβάνς με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ για τη πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Δυο πολύτιμους βαθμούς άφησε στα Χανιά ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ξεκίνησε και με τιμωρία 2 βαθμών, μετά την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στον Πλατανιά με την ομάδα του Ουζουνίδη να μην μπορεί να κερδίσει αν και προηγήθηκε με τον Τσάβες. Παιχνίδι στο οποίο οι "πράσινοι" είδαν και τον καλύτερο τους παίκτη στην άμυνα τον Μολέντο να τραυματίζεται και να μένει εκτός για τον επόμενο 1.5 μήνα.

Με ισοπαλία ξεκίνησε το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ απέναντι στο Λεβαδειακό στην Βοιωτία με 0-0 με την ομάδα του Λουτσέσκου να μην δείχνει καλό πρόσωπο και να κινδυνεύει ακόμα και με ήττα. Οι Βοιωτοί, αν αναλογιστεί κανείς και πόσα πέρασαν μέχρι να παραμείνουν στην κατηγορία, τα πήγαν πολύ καλά και έκαναν θετική εκκίνηση στο φετινό μαραθώνιο.

Το καλό του πρόσωπο που πέρσι του χάρισε και την ευρωπαϊκή έξοδο έδειξε ο Πανιώνιος ο οποίος απέδρασε από την Κέρκυρα με πολύ σημαντικό "2" με 0-1. Οι "κυανέρυθροι" παρουσίασαν μια καλή ομάδα και επιδιώκουν και φέτος την έξοδο τους στην Ευρώπη, ενώ οι Φαίακες στοχεύουν στην παραμονή τους.

Ακόμα μια παράδοση, μετά από αυτές προηγούμενων χρόνων, έσπασε ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος νίκησε στην Τρίπολη τον Αστέρα με 2-1, με τον Ναδάλες του ΠΑΣ να είναι και ο πρώτος παίκτης που σκόραρε στο φετινό πρωτάθλημα. Ο "Άγιαξ" της Ηπείρου έδειξε ότι θα παλέψει και φέτος για να είναι στα ψηλά πατώματα της βαθμολογίας, ενώ ψηλά στοχεύουν και οι Αρκάδες.

Πρώτο παιχνίδι στην μεγάλη κατηγορία για την Λαμία η οποία αντιμετώπισε στα Πηγάδια την Ξάνθη και απέσπασε τον πρώτο της βαθμό μετά το 0-0 δείχνοντας και καλά στοιχεία στη μάχη της για παραμονή, ενώ με ισοπαλία ξεκίνησε και ο έτερος νεοφώτιστος Απόλλων Σμύρνης που απέσπασε 1-1 στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Ξάνθη - Λαμία 0-0

Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΣ Γιάννινα 1-2

Ολυμπιακός - ΑΕΛ 4-1

ΑΕΚ - Παναιτωλικός 2-0

Λεβαδειακός - ΠΑΟΚ 0-0

Κέρκυρα - Πανιώνιος 0-1

Πλατανιάς - Παναθηναϊκός 1-1

Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-1

Βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 3

2. ΑΕΚ 3

3. ΠΑΣ Γιάννινα 3

4. Πανιώνιος 3

5. Πλατανιάς 1

6. Ατρόμητος 1

7. Απόλλων Σμύρνης 1

8. ΠΑΟΚ 1

9. Ξάνθη 1

10. Λεβαδειακός 1

11. Λαμία 1

12. Αστέρας Τρίπολης 0

13. Κέρκυρα 0

14. Παναιτωλικός 0

15. ΑΕΛ 0

16. Παναθηναϊκός -1*

* Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2 βαθμούς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ