Βαθμολογία

Κληρώνει για κύπελλο Ελλάδος στο μπάσκετ

Ημέρα κληρώσεων για τις εθνικές κατηγορίες (πλην της Α1) είναι η σημερινή. Στις 12:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο θα βγει το πρόγραμμα των εθνικών πρωταθλημάτων (Α2, Β’ και Γ’ Ανδρών, καθώς και Α1 και Α2 Γυναικών), αλλά τα βλέμματα στρέφονται κυρίως στο Κύπελλο Ανδρών. Κι αυτό γιατί η κλήρωση, που θα βγάλει το πρόγραμμα και τις «διασταυρώσεις» μέχρι και τα προημιτελικά, μπορεί να αναδείξει κάποιο πολύ δυνατό ζευγάρι στη φάση των «8».

Στην πρώτη φάση συμμετέχουν από φέτος οι ομάδες της Β’ Εθνικής. Οι αγώνες θα γίνουν την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου και οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα αντιμετωπίσουν στη συνέχεια κάποια από τις 16 ομάδες της Α2, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται πως σε όλες τις φάσεις οι ομάδες μικρότερης κατηγορίας παίζουν ως γηπεδούχοι απέναντι σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας. Οι 16 ομάδες που θα περάσουν θα παίξουν την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ενώ οι οκτώ που θα προκριθούν μαζί με Κολοσσό, Λαύριο, Προμηθέα, Τρίκαλα, Κόροιβο, Κύμη, Πανιώνιο και ΓΣΛ-Φάρο (δηλαδή τις ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12 και τις δύο που ανέβηκαν) θα συνθέσουν τα ζευγάρια των αγώνων το Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου.

Θα ακολουθήσουν άλλοι δύο νοκ άουτ γύροι, την Τετάρτη 27 και το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, για να προκύψουν δύο ομάδες που θα «επιβιώσουν». Αυτές, μαζί με τις ομάδες που κατετάγησαν στις θέσεις 1-6 της Α1, δηλαδή Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη και Ρέθυμνο, θα παίξουν στα προημιτελικά, στις 4 Οκτωβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός «κουβαλά» από την περασμένη σεζόν ποινή πέντε αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, συνεπώς εφόσον κληρωθεί ως γηπεδούχος στα προημιτελικά, θα παίξει χωρίς κόσμο.

Πρέπει να σημειωθεί πως φέτος οι ημιτελικοί θα είναι διπλοί αγώνες, που θα κριθούν στη συνολική διαφορά πόντων. Οι αγώνες αυτοί έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και για τη Δευτέρα ή Τρίτη την πρώτη ή τη δεύτερη μέρα του 2008. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 17 Φεβρουαρίου, σε έδρα που θα αποφασιστεί μετά την ανάδειξη του ζευγαριού που θα διεκδικήσει τον τίτλο.