Βαθμολογία

Λουτσέσκου: «Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται αυτοπεποίθηση και πολλή δουλειά»

Προσγειωμένος εμφανίστηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την ισοπαλία που έφερε ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζοντας τον Λεβαδειακό σε κυριακάτικη (20/08) αναμέτρηση με αντίπαλο τον Λεβαδειακό στην πρεμιέρα της φετινής Σούπερ Λίγκας. Το τελικό αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται απόλυτα δίκαιο για τον Ρουμάνο τεχνικό που προανήγγειλε πολλή δουλειά εν όψει συνέχειας, ενώ μίλησε ακόμη σχετικά με θέματα νοοτροπίας. Αναλυτικά:

-Για το ματς: «Πρώτα από όλα, το αποτέλεσμα στο τέλος, είναι δίκαιο. Ξεκινήσαμε με έλλειψη αυτοπεποίθησης. Κάναμε κάποια λάθη, μας προκάλεσε έκπληξη η επιθετικότητα και η θέληση του Λεβαδειακού. Έπαιξε με μεγάλες μπάλες, είχε επιθετικότητα στη δεύτερη μπάλα με τον Μπραντάο, μας γύρισε πίσω και ήταν κι εκεί, πάλι πρώτος στη μπάλα. Βήμα -βήμα επιστρέψαμε στο παιχνίδι ώστε να το ελέγξουμε. Κάναμε λάθη γιατί παίξαμε πολύ αργά, δεν είχαμε γρήγορη κίνηση της μπάλας. Δε χρησιμοποιήσαμε την κατάλληλη στιγμή να πάμε στο χώρο και δώσαμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να οργανωθεί καλά. Πάνω-κάτω το ίδιο έγινε και στο δεύτερο ημίχρονο.

Ελέγχαμε περισσότερο τις καταστάσεις για να πιέσουμε αλλά ήταν πολύ καλοί στην επανοργάνωση του παιχνιδιού τους και κρατώντας αυτό το 5-4-1, ήταν πολύ δύσκολο να δημιουργήσουμε ρήγματα. Σε τέτοια παιχνίδια είναι σημαντικό να έχεις μια ευκαιρία να σκοράρεις, δεν το κάναμε στις δύο και τρεις που είχαμε. Λόγω αυτού, επιτρεπόταν στο Λεβαδειακό να παίξει με μεγάλες μπάλες και να έρθει στο δικό μας μισό. Παλεύοντας για τη δεύτερη μπάλα, είχαν δύο ευκαιρίες. Ήταν δύσκολο παιχνίδι μετά το παιχνίδι της Πέμπτης. Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαστε έτοιμοι, χρειαζόμαστε χρόνο, αλλά ο χρόνος δεν είναι υπέρ μας. Σε αυτή την περίοδο χρειαζόμαστε και θέληση να παλέψουμε για οτιδήποτε, γιατί αυτή η θέληση θα μας δώσει και αυτοπεποίθηση για τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Πότε πιστεύει ότι η ομάδα θα φτάσει στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει;

«Δεν είναι εύκολο να σας δώσω χρονικό περιθώριο, αλλά ξέρω ότι ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ μας. Για αυτό το λόγο θέλω μια διαφορετική προσέγγιση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γιατί είμαστε ο ΠΑΟΚ. Να μεγαλώσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Είναι δύσκολη αυτή η περίοδος, παίζοντας κάθε τρεις μέρες, γιατί δε μπορούμε να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Με την παρουσία του Μάτος , του Πέλκα και του Κάνιας στο γκρουπ μας θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες και θα μπορούμε να ανταποκριθούμε καλύτερα σε οποιαδήποτε κατάσταση. Σε αυτό το παιχνίδι, μας έλειψαν κάποιες γρήγορες ενέργειες, κάποιες επιταχύνσεις στο κέντρο. Μιλάω γενικά, όχι για παίκτες, γιατί όλοι έκαναν φανταστική προσπάθεια τρεις μέρες πριν και σε αυτές τις συνθήκες σήμερα, ήταν πιο δύσκολο να παίξουν. Χρειαζόμαστε ισορροπία και θα χρειαστεί να δουλέψουμε πολύ το θέμα της αποφασιστικότητας».

-Για τις αλλαγές στον σχηματισμό: «Ο Μακ στο πρώτο μισάωρο ήταν ο μοναδικός παίκτης που έπαιρνε μπάλες ανάμεσα στις γραμμές. Δε μπορούσαμε να δημιουργήσουμε περισσότερο σε αυτές τις καταστάσεις. Μας έλειψε η έμπνευση και ο Λεβαδειακός είχε καλή οργάνωση. Δεν υπήρχε άλλη λύση σε αυτή την περίπτωση, επειδή ο Πέλκας έλειπε και ο Μπίσεσβαρ δεν είναι εντάξει ακόμα στη φυσική κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο και ήταν τραυματίας πιο πριν, και έχουμε παιχνίδι την Πέμπτη και άλλο παιχνίδι μετά. Με το αποτέλεσμα στο 0-0, αποφάσισα να βάλω παίκτες με την ποιότητα του Κάμπος και του Μπίσεσβαρ για να έχουμε αποτελεσματικότητα να ανοίξουμε τις γραμμές του Λεβαδειακού. Από τον Κάμπος, περίμενα κάτι στο πλάι γιατί είναι ποιοτικός παίκτης. Κράτησα τον Κρέσπο, γιατί έπρεπε να παραμείνουμε προσεκτικοί. Έπρεπε να προσέξουμε και τις στημένες φάσεις γιατί θα είχαμε πρόβλημα χωρίς τον Κρέσπο . Ήταν δύσκολη θέση για αυτόν, γιατί κράτησε την ισορροπία, έδωσε ότι μπορούσε, αλλά μπροστά, κάτι μας έλειψε σε κάποιες αξιολογήσεις».

Θεωρεί πως η ομάδα έχει πρόβλημα νοοτροπίας μακριά από την Τούμπα;

«Από χρονιά σε χρονιά, το γκρουπ είναι πάνω-κάτω το ίδιο. Πιστεύω ότι για να έχουμε καλά αποτελέσματα, χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Μπαίνοντας στα αποδυτήρια βλέπεις τους παίκτες να θέλουν πολύ το παιχνίδι και αυτό είναι το καλύτερο. Μετά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις μακριά από την Τούμπα. Να μπορούμε να μπούμε στις λεπτομέρειες που μπορούν να σου δώσουν την νίκη, όχι μόνο μια κίνηση ενός παίκτη, αλλά η επιθετικότητα και η θέληση που θα έρθουν βήμα-βήμα. Είναι αλήθεια ότι πρέπει να έχουμε μια φρεσκάδα για να αντιδράσουν σωστά, να επιλέξουν τη σωστή επιλογή και αυτή τη στιγμή, μας λείπει αυτή η ισορροπία».

-Για τον οπαδό του ΠΑΟΚ που έχασε την ζωή του: «Με αυτό θα ήθελα να κλείσω. Λυπούμαστε πολύ με αυτό που συνέβη, μακάρι να μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, για να δείχναμε ότι κάναμε και εμείς κάτι για αυτόν. Αυτές είναι οι πραγματικές τραγωδίες της ζωής. Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα. Είμαστε δίπλα στην οικογένεια του».