Βαθμολογία

Έτοιμη να δώσει απαντήσεις με στοιχεία η ΕΟΚ

Και το σίριαλ για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται. Η ΕΟΚ έκανε λόγο για οργανωμένο σχέδιο από τους Μπακς προκαλώντας την αντίδραση και του ΝΒΑ και της ομάδας του Μιλγουόκι.

Παρόλα αυτά, με νέες δηλώσεις του, ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης επέμεινε ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Έλληνας διεθνής δεν είναι σοβαρό και ο ίδιος θέλει να βοηθήσει, αλλά δέχθηκε πιέσεις από την ομάδα του. Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ δεσμεύτηκε ότι μετά το Ευρωμπάσκετ θα παρουσιαστούν απαντήσεις. Αναλυτικά τα όσα είπε στον «ΣΠΟΡ FM 94,6» για:

-το πώς ενημερώθηκε η ΕΟΚ και η Εθνική για την απουσία του Γιάννη από το Ευρωμπάσκετ: «Από τα social media ενημερωθήκαμε για την απουσία του Γιάννη».

-το ποιος ευθύνεται για την απουσία: «Πιστεύω πως δεν είναι θέμα του Γιάννη, έχει αποδείξει πως θέλει να είναι στην Εθνική και να προσφέρει. Οι Μπακς είναι αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα. Ο Γιάννης θέλει να παίξει στην Εθνική και φαίνεται και από τις δηλώσεις του. Αυτό είναι το σημαντικό κι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα τον έχουμε ξανά μαζί μας».

-το αν έχει η ομοσπονδία αποδείξει πως ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός και πως υπήρξαν πιέσεις: «Είναι ένα θέμα που η ομοσπονδία θα βγάλει ανακοίνωση τον κατάλληλο χρόνο. Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι ηρεμία και συσπείρωση για το Ευρωμπάσκετ. Πιστεύω πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις μετά τη διοργάνωση. Αυτό θεωρώ πως είναι το πιο σωστό. Η ομάδα μας χρειάζεται ηρεμία. Οι παίκτες μας θα συσπειρωθούν και θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, για να συνεχιστούν οι επιτυχίες που έχουμε αυτό το καλοκαίρι στις εθνικές ομάδες. Πιστεύω πως θα έχουμε μια θετική ολοκλήρωση με την ομάδα των Ανδρών. Μας έχει πονέσει αυτή η ιστορία, κανείς δεν το αρνείται, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να προχωρήσουμε».

-το αν υπάρχει επικοινωνία με τους Μπακς: «Παρά τις προσπάθειες που κάναμε επανειλημμένα να μιλήσουμε με την ομάδα του, δεν κατέστη δυνατό. Μας έδωσαν κάποιες γραπτές οδηγίες που τις ακολουθούσαμε και κάναμε περισσότερα από όσα μας είπαν οι Μπακς για να βοηθήσουμε τον παίκτη».

-το αν έχει υπάρξει επαφή με τη FIBA: «Εμείς έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες, έχουμε ενημερώσει και τη FIBA και είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε γενικότερο πλαίσιο».

-το αν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μιλήσει με την ΕΟΚ ή με τον Κώστα Μίσσα: «Δεν ξέρω τι θα κάνει. Με τον Γιάννη δεν έχουμε μιλήσει. Υπάρχει και η διαφορά ώρας. Ξέρουμε όμως ποια είναι η θέλησή του. Ο Γιάννης ήθελε και να θέλει να είναι δίπλα στην Εθνική και να τη βοηθά. Ό,τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή δεν είναι θέληση του ίδιου».

-την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Τα παιδιά που είναι εδώ δείχνουν όλη την καλή διάθεση και θέληση. Είναι και θέμα τύχης, αλλά πιστεύω πως έχουμε την ομάδα που θα μας χαρίσει νίκες και ένα θετικό αποτέλεσμα στο τέλος».