Βαθμολογία

Μόλις 600 οι μάχιμοι πυροσβέστες και αυτοί είναι απλήρωτοι

Σοβαρές καταγγελίες έκανε την Παρασκευή (18/8) ο πρόεδρος του Σωματείου Πυροσβεστών Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Γιώργος Οικονομόπουλος, λέγοντας ότι μόλις 600 είναι οι διαθέσιμοι πυροσβέστες κι ενώ η χώρα μας διαθέτει 12.000.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Γ. Οικονομόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην πρόσφατη μεγάλη πυρκαγιά στη Βορειοανατολική Αττική κινητοποιήθηκαν 300 πυροσβέστες κι ενώ θα έπρεπε να σταλούν 2.000.

«Η πραγματικότητα που ζούμε μας γεμίζει οργή και θυμό. Έχουμε προειδοποιήσει καιρό πριν για τα κενά σε προσωπικό και μέσα», δήλωσε και κατήγγειλε ότι οι πυροσβέστες είναι απλήρωτοι για νυχτερινή εργασία, υπερωρίες και υπηρεσία εκτός έδρας, αν και το σχετικό κονδύλι έχει εκταμιευθεί από το υπουργείο Οικονομικών εδώ και πέντε μήνες.

«Σημαντική λέξη η 'ευγνωμοσύνη', αρκεί να ξέρουμε την έννοιά της», πρόσθεσε ο Γ. Οικονομόπουλος σχετικά με τη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί ευγνωμοσύνης προς τους πυροσβέστες, καλώντας τον να επιλέγει συνεργάτες που να μεριμνούν για τις ανάγκες τους και να αντικαθιστά όσους είναι «εμπόδιο στην εφαρμογή της νομιμότητας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δήλωσε αντίθετος με τους ισχυρισμούς κυβερνητικών στελεχών περί σχεδίου αποσταθεροποίησης μέσω των πυρκαγιών, σημειώνοντας ότι το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και πρώτο κομμάτι του παζλ είναι η εμπορική εκμετάλλευση της καμένης γης.