Βαθμολογία

Τα βρήκαν για τα τηλεοπτικά στη Σούπερ Λίγκα και χωρίς πλέι οφ!

Έφτασαν στο σημείο… μηδέν, αλλά δεν γινόταν να μην τα βρουν στο τέλος, γιατί ήταν αναγκαία συνθήκη επιβίωσης για ΟΛΟΥΣ! Αυτό συνέβη την Παρασκευή (18/8) το απόγευμα αναφορικά με τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λίγκας, όπου μετά από ένα «καυτό» καλοκαίρι αντιπαραθέσεων η διοργανώτρια συμφώνησε με τη ΝΟVA…

Η χρυσή τομή ως προς τα οικονομικά προκρίθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις και το σίριαλ ολοκληρώθηκε με… χάπι εντ. H μεγάλη και ουσιαστική αγωνιστική αλλαγή στο νέο πρωτάθλημα είναι η κατάργηση των πλέι οφ (μία από τις υποχωρήσεις του συνδρομητικού καναλιού), κάτι που σημαίνει ότι πέρασε η κοινή γραμμή των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ. Κοινώς όλα θα τελειώσουν την 30η αγωνιστική, όπου τότε θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής 2016-17, αλλά και θα οριστικοποιηθούν τα λοιπά ευρωπαϊκά εισιτήρια χωρίς καμία έξτρα διαδικασία στη συνέχεια.

Από την άλλη, οι «12» μικρομεσαίοι ικανοποιήθηκαν από τη μετριάσει της… χασούρας από τη συνολική μείωση ύψους 18% από το παλιό συμβόλαιο με τη Forthnet. Και αυτό έχει να κάνει με το ότι οι «12» θα εισπράξουν εξτρά 2.000.000 ευρώ, τα οποία και θα μοιραστούν ισομερώς. Το παραπάνω ποσό προκύπτει από «μπόνους» 1,2 εκατ. ευρώ της NOVA προς τους μικρομεσαίους και άλλα 800.000 ευρώ, που θα πάρουν από την χορηγία της εταιρείας των συμφερόντων Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ επίσης, θα είναι στη NOVA, αλλά δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα λειτουργεί ως μονάδα ή μέσα στην κεντρική διαχείριση. Να σημειωθεί, ότι η συμφωνία θα έχει διάρκεια ενός έτους (την τρέχουσα σεζόν) και εξυπακούεται ότι η Forthnet αποσύρθηκε της αγωγής εναντίον της Σούπερ Λίγκας, ενώ θα υπάρξει και μνημόνιο συνεργασίας.

Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν σχεδόν ομόφωνα με μόνη ομάδα, που μειοψήφισε τον Παναιτωλικό. Ακόμα, η NOVA διατηρεί πλέον το δικαίωμα να δείχνει τα 6 από τα 8 ματς ανά αγωνιστική… Στο μεταξύ, εγκρίθηκε το πρόγραμμα μέχρι το τέλος του α’ γύρου, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το τριήμερο 16-17-18 Δεκεμβρίου.

Τέλος, ως προς τους εκπροσώπους της Σούπερ Λίγκας στη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εκλέχθηκαν οι Βαγγέλης Ασλανίδης από την ΑΕΚ (14 ψήφοι), Μάκης Γκαγκάτσης (14 ψήφοι), Τάκης Αγραφιώτης από τον Ολυμπιακό (14 ψήφους) και φυσικά χωρίς ψηφοφορία ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιώργος Στράτος. Υποψηφιότητα για μέλος της Ε.Ε. έθεσε και ο πρόεδρος του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας, αλλά έλαβε μόνο τρεις ψήφους.

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αποφάσεις του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της Παρασκευής (18/8) αναφέρει τα εξής: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League λήφθηκαν, μεταξύ άλλων, οι ακόλουθες αποφάσεις:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το συνοπτικό πρόγραμμα αγώνων του Α' Γύρου του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή.

2/ Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναιτωλικός) η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τη Forthnet/Nova.

3/ Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι δε θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (play off) κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

4/ Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ εξελέγησαν οι κ.κ. Τ. Αγραφιώτης, Ε. Ασλανίδης, Μ. Γκαγκάτσης».

a-sports.gr