Βαθμολογία

Στον εισαγγελέα ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε τους δύο φοιτητές

Στον εισαγγελέα Χανίων θα οδηγηθεί ο νεαρός 20χρονος από τη Γεωργία ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε τους δύο φοιτητές, την Στέλλα και τον Γιάννη από την Αθήνα.

Η νέα τραγωδία στην άσφαλτο έχει αφήσει άφωνη την κοινωνία της Κρήτης, η οποία πληρώνει βαρύτατο φόρο αίματος στους δρόμους. Στα Χανιά, η οργή διαδέχεται τον θρήνο για την απώλεια των δύο παιδιών,καθώς το σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή έχει χαρακτηριστεί «καρμανιόλα». Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περαστικοί βρήκαν το άψυχο σώμα της φοιτήτριας του Πολυτεχνείου Κρήτης δίπλα σε ένα εικονοστάσι – αφιέρωμα, που είχαν στήσει οι συγγενείς άλλου νεκρού σε τροχαίο δυστύχημα, στο ίδιο σημείο.

Πολλές φορές, φορείς και σύλλογοι, έχουν ζητήσει τη λήψη μέτρων καταγγέλλοντας την απουσία υποδομών για το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου στα Κουνουπιδιανά, το οποίο δεν έχει πεζοδρόμιο, ενώ λόγω της ευθείας πολλοί διερχόμενοι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα.

Ήταν νηφάλιος

Ο 20χρονος οδηγός ο οποίος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, υποβλήθηκε σε έλεγχο αλκοτέστ και όπως διαπιστώθηκε ήταν νηφάλιος. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος σε μονάδα των Χανίων και τη μοιραία ώρα κατευθυνόταν στον χώρο της εργασίας του. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς, δεν είδε την 20χρονη φοιτήτρια και τον 19χρονο νεαρό που έκαναν βόλτα το σκυλάκι τους, με αποτέλεσμα να τους παρασύρει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο τη στιγμή του τρομακτικού τροχαίου, το αυτοκίνητου του νεαρού Γεωργιανού κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Υπενθυμίζεται ότι η 20χρονη Στέλλα σπούδαζε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ο 19χρονος Γιάννης από τους Αγίους Αναργύρους Αττικής είχε επισκεφθεί τα Χανιά για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Οι δύο νέοι, που γνωρίζονταν από την Αθήνα, είχαν βγάλει βόλτα νωρίς το πρωί το σκυλάκι της κοπέλας.

Μετά από ψώνια που είχαν κάνει σε μίνι μάρκετ της περιοχής κινούνταν κατά μήκος του δρόμου, όταν ξαφνικά έπεσε πάνω τους το ΙΧ που οδηγούσε ο αλλοδαπός ξενοδοχοϋπάλληλος.

πηγή: cretapost.gr