Βαθμολογία

Το πλάνο του Παπαθανασάκη για τον νέο Ηρακλή

Έστω και καθυστερημένα ο Σπύρος Παπαθανασάκης τοποθετήθηκε για το τι μέλλει γενέσθαι στον Ηρακλή. Με επίσημη δήλωσή του την Τετάρτη (16/8), ο πρόεδρος του «Γηραιού» ανέλυσε το πλάνο του για την εξυγίανση της ομάδας και έκανε λόγο για νέα αρχή.

Παράλληλα, υποστήριξε πως δεν ήταν «αντάξιος των προσδοκιών που πηγάζουν από την ιστορία του Ηρακλη», ζητώντας τη στήριξη του κόσμου. Αναλυτικά η δήλωσή του την επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Από σήμερα ξεκινάει ένα πλάνο διετίας για την εξυγίανση και την αναδιοργάνωση του ΗΡΑΚΛΗ. Με το σχέδιο αυτό ο ΗΡΑΚΛΗΣ, απαλλαγμένος από τα χρέη, θα επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα. Το σχέδιο περιλαμβάνει:

Την αναδιάρθρωση του τρέχοντος χρέους μέσω διαπραγματεύσεων με παίκτες, προπονητές και προσωπικό η οποία θα υλοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Την υλοποίηση του οράματος για ανάπτυξη νέων ταλαντούχων παικτών, ώστε να παιχτεί όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο για τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ.

Την προσέλκυση νέων επενδύσεων και χορηγιών με βάση (α) ένα συνεκτικό επιχειρηματικό μοντέλο που περιλαμβάνει μια ισχυρή βάση φιλάθλων και (β) την παρουσία μου ως πρόεδρος και κύριος μέτοχος.

Η μεγαλύτερή μου λύπη είναι ότι ήρθα με στόχο να κάνω τη διαφορά, ότι μπορούσα να αλλάξω ένα σύστημα — όμως δεν μπόρεσα και δεν μπορώ να το κάνω μόνος μου. Εμπιστεύτηκα ακατάλληλους ανθρώπους στις περισσότερες θέσεις και για αυτό αναλαμβάνω την ευθύνη. Μπήκα με την καρδιά μου και αυτό ήταν μεγάλο λάθος. Η “ποδοσφαιρική πραγματικότητα” της Ελλάδας δεν αφήνει περιθώριο για κάτι τέτοιο ως στρατηγική διαχείρισης.

Δεν ήμουν αντάξιος των προσδοκιών που πηγάζουν από την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ.

Δήλωσα επανειλημμένα ότι ήμουν έτοιμος να συζητήσω κάθε σοβαρή πρόταση για να παραχωρηθεί η ομάδα. Εμφανίστηκαν διάφοροι, υποτίθεται έτοιμοι να αναλάβουν την ομάδα, αλλά εξαφανιζόταν όταν ερχόταν η ώρα να αποδείξουν τα λόγια τους στα χαρτιά.

Νέα αρχή. Όμως, γιατί να με πιστέψετε τώρα;

Γιατί έμαθα από τα λάθη μου, γιατί κατάλαβα την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, γιατί μέσα από όλες τις δυσκολίες δέθηκα ακόμη περισσότερο με την ιδέα του ΗΡΑΚΛΗ και γιατί σας λέω την αλήθεια για τη μάχη που έχασα.

Ενωμένοι στεκόμαστε, χωρισμένοι πέφτουμε — μια φράση αναγνωρισμένη παγκοσμίως και τόσο αληθινή για τον ΗΡΑΚΛΗ. Θα ενωθούμε πέρα από τις επιφανειακές ατζέντες, τους οπορτουνιστές και τα παιχνίδια εξουσίας, και η ομάδα θα φτάσει εκεί όπου η ιστορία της επιτάσσει.

Θα τα καταφέρουμε.

Σπύρος Παπαθανασάκης».