Βαθμολογία

Κάναντι: «Να προσέξει Μαρίν και Μπεν η Ριέκα»

Τον αντιμετώπισε ήδη μία φορά σε φιλικό και ο Νταμίρ Κάναντι έχει άποψη για τον Ολυμπιακό του Μπέσνικ Χάσι. Γι' αυτό και οι Κροάτες επικοινώνησαν μαζί του για να τους πει κάποια βασικά πράγματα.

Η Ριέκα δοκιμάζεται την Τετάρτη (16/8) το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και ο κόουτς του Ατρομήτου αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα συναντήσουν. Είπε πως οι Πειραιώτες δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικοί σε κλειστούς χώρους, ενώ ξεχώρισε τους Μαρίν και Μπεν. Αναλυτικά:

«Πρέπει να πω ότι παρακολουθώ τη Ριέκα, ξέρω καλά την ομάδα του Ματίας Κεκ. Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με τη Σάλτσμπουργκ. Είναι μια πολύ οργανωμένη ομάδα, με καλή κυκλοφορία και συνοχή στο παιχνίδι της. Η πρωταθλήτρια στηρίζεται στην ομαδικότητά της. Αν αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα στον Πειραιά, τότε θα έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης στο Champions League».

Ο Αυστριακός προπονητής στάθηκε στο ρόστερ των Πειραιωτών λέγοντας: «Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη ποιότητα. Στο μεταξύ μας φιλικό έπαιξε με την ομάδα που απέκλεισε την Παρτιζάν και με σύστημα 4-2-3-1. Η ομάδα μου στάθηκε πολύ καλά στο αμυντικό κομμάτι και βάλαμε δύσκολα στον Ολυμπιακό. Δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες με αντεπιθέσεις και σε αυτό το κομμάτι ο αντίπαλος ήταν ευάλωτος».

Ακόμη αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα του Ολυμπιακού τονίζοντας: «Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη ζημιά ανά πάσα στιγμή. Είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις και η Ριέκα θα πρέπει να προσέξει πολύ. Δυσκολεύθηκε να βρει χώρους απέναντι σε κλειστή άμυνα και ήταν κλειδί για το αποτέλεσμα που πήραμε. Ο Μάρκο Μάριν είναι εξαιρετικός παίκτης, ενώ η Ριέκα πρέπει να προσέξει και τον ταχύτατο Μπεν. Μπορεί να δημιουργήσει πολλούς κινδύνους».

Ο νέος τεχνικός του Ατρομήτου στάθηκε και στην πίεση για πρόκριση που υπάρχει σε παίκτες και τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού: «Θα ήταν μια μεγάλη αποτυχία για τον Ολυμπιακό αν δε μπει στους ομίλους του Champions League. Aν η Ριέκα έχει γρήγορες επιστροφές και κλείσει καλά τους επιθετικούς του Ολυμπιακού, τότε πραγματικά έχει ελπίδες».