Βαθμολογία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος

Έναν εφιάλτη ζουν τις τελευταίες μέρες στη Ζάκυνθο με τη φωτιά να μην μπορεί να τεθεί σε έλεγχο και τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς σε διάφορα μέτωπα (Αγαλά, Γύρι, Λαγκαδάκια, Πηγαδάκια, Βολιμές) λόγω των ανέμων.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν συνολικά 134 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρου τμήματος της ΕΜΑΚ, εθελοντές και κάτοικοι των περιοχών, αλλά δεν υπάρχει η συνδρομή από αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. Το σχετικό αίτημα είχε γίνει από το βράδυ της Κυριακής (13/8) από τον δήμαρχο Ζακύνθου, Παύλο Κολοκοτσά.

Ο τελευταίος, μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι: «φέτος η Ζάκυνθος είναι στόχος εμπρηστών, καθώς μόνο σήμερα είχαμε 12 μέτωπα ανοιχτά, στη Βολίμα, το Βασιλικό, το Καλαμάκι, τον Αγαλά, τα Πηγαδάκια, το Γύρι, την Καλλιθέα, το Γαλάρο, τον Άγιο Λέοντα και το Σκουλικάδο. Ο Δήμος Ζακύνθου και όλες οι υπηρεσίες είμαστε σε επιφυλακή, ενώ έχουμε καλέσει τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και τα συμβούλιά τους να είναι και αυτοί σε επιφυλακή».