Βαθμολογία

Και οι θρύλοι λυγίζουν...

Πολλοί θα σκεφτούν ότι του άξιζε ένα καλύτερο φινάλε, όμως, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Λονδίνου ο Γιουσέιν Μπολτ έδειξε ότι είναι άνθρωπος. Μετά τα 100μ. δεν τα κατάφερε ούτε στη σκυταλοδρομία.

Εκεί, μάλιστα, δεν μπόρεσε καν να πάρει μετάλλιο, αφού το βράδυ του Σαββάτου (12/8) ο Τζαμαϊκανός τραυματίστηκε. Πήρε τελευταίος τη σκυτάλη από τον Μπλέικ και μόλις άρχισε να ανεβάζει στροφές, ένιωσε πόνους στο πόδι και σωριάστηκε.

Εκείνη τη στιγμή η Τζαμάικα ήταν τρίτη και ο Μπολτ έχασε την ευκαιρία να προσθέσει άλλο ένα μετάλλιο στη συλλογή του. Αυτό, όμως, δεν αφαιρεί σε τίποτα τη λάμψη του και τα όσα κατάφερε στην εντυπωσιακή του καριέρα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μπολτ δεν μπόρεσε καν να τερματίσει στην τελευταία του κούρσα. Πήγε κατευθείαν στα αποδυτήρια και χειροκροτήθηκε θερμά.

Ένας επίσης πολύ μεγάλος αθλητής δεν είχε το αντίο που θα ήθελε. Ο Μο Φάρα ηττήθηκε στον τελικό των 5.000μ. από τον Αιθίοπα Μουκτάρ Έντρις. Ο 34χρονος δεν τα κατάφερε στην τελευταία του κούρσα κάνοντας 13:33.22 με τον πρώτο να έχει 13:32.79.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που ο Μο Φάρα δεν νίκησε στα 5.000μ. σε μεγάλη διοργάνωση ήταν πριν από οκτώ χρόνια και συγκεκριμένα στο Βερολίνο το 2009. Τότε είχε τερματίσει έβδομος. Τρίτος βγήκε ο Πολ Τσελίμο με 13:33.30.