Βαθμολογία

Ισχυρό ταρακούνημα για την Εθνική

Τι δεν πρέπει να κάνει στο Ευρωμπάσκετ έδειξε το φιλικό του Βελιγραδίου στην Εθνική, η οποία το βράδυ του Σαββάτου (12/8) γνώρισε την ήττα 93-61 με κάτω τα χέρια από τη Σερβία. Παρά την απουσία των Μίλος Τεόντοσιτς και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε ό,τι ήθελε κόντρα στη «γαλανόλευκη» με τους παίκτες της τελευταίας να φαίνεται πως αντιμετωπίζουν το φιλικό σαν αγγαρεία.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο δεν έπαιξε, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για τη συνολικά κακή εικόνα. Η Ελλάδα τελείωσε με δύο ασίστ το πρώτο μέρος, ενώ γνώρισε μία από τις πιο βαριές ήττες της σύγχρονης ιστορίας της έστω και σε φιλικό.

Από εκεί και πέρα, η Σερβία έχτισε από νωρίς μία διαφορά και στη συνέχεια κατάφερνε να την αυξήσει. Μόνο προς το φινάλε μπόρεσε κάπως η Ελλάδα να τη ροκανίσει χωρίς να σώσει τα προσχήματα. Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο και Γιώργος Μπόγρης, ενώ εντυπωσιακό είναι ότι οι Σέρβοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10/13 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-22, 66-36, 93-61.

ΣΕΡΒΙΑ (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 8, Μπογκντάνοβιτς 14 (9ασ.), Κάλινιτς 4, Λούτσιτς 13, Μιλοσάβλιεβιτς 4, Μπίρτσεβιτς 4, Στίματς 8, Λάζιτς 2, Μίτσιτς 7, Γκούντουριτς 8, Γιόβιτς 5, Κούζμιτς 5.

ΕΛΛΑΔΑ (Μίσσας): Καλάθης 2, Μπουρούσης 13, Σλούκας 2, Λαρεντζάκης, Παππάς 5, Παπαγιάννης 2, Πρίντεζης 9, Παπανικολάου 5, Μάντζαρης 9, Αγραβάνης 3, Παπαπέτρου 5, Μήτογλου.