Βαθμολογία

Ισοπαλία για ΑΕΛ, 1-1 με Ξάνθη, πριν τη πρεμιέρα

Το τελευταίο της φιλικό πριν την πρεμιέρα του επόμενου Σαββάτου (19/8 21:30) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» έδωσε σήμερα (12/8) η ΑΕΛ υποδεχόμενη την Ξάνθη στο AEL FC ARENA.

Η ομάδα του Αντρέ Πάους αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 στην τελευταία φιλική αναμέτρηση, σε ένα παιχνίδι που το τελικό σκορ την αδικεί καθώς ήταν καλύτερη της Ξάνθης πετυχαίνοντας σχετικά νωρίς γκολ και έχοντας δυο δοκάρια, αλλά και κάποιες ακόμα ευκαιρίες, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, για να φτάσει στη νίκη.

Μια ΑΕΛ η οποία μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά είχε τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης, είχε κατοχή μπάλας και αφού κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα έκανε το 1-0 στο 11’ με τον Λεοζίνιο. Η Βασίλισσα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και έχασε ευκαιρίες για το 2-0, για να δεχτεί το 1-1 στο 40’ από τον Λισγάρα, όμως και πάλι μπορούσε να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια καθώς είχε δοκάρι με τον Λαμπρόπουλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε και πάλι δυνατά είχε οριζόντιο δοκάρι με τον Ντέλετιτς στο 50’, για να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, με τον ρυθμό πάντως από το 70’ και μετά να πέφτει σταδιακά, απόρροια των αρκετών αλλαγών των προπονητών των δυο ομάδων καθώς και της κούρασης.

Δυνατά μπήκε όπως είπαμε η ΑΕΛ στην αναμέτρηση και ήδη από τα πρώτα λεπτά εγκαταστάθηκε στην περιοχή των Ακριτών καθώς κέρδισε συνεχόμενα κόρνερ τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα, με την ομάδα του Αντρέ Πάους να δικαιώνεται στο 11’ όταν ο Κουτσιανικούλης έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Λεοζίνιο με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε την ΑΕΛ σε θέση οδηγού.

Οι Ακρίτες δημιούργησαν την πρώτη τους επικίνδυνη κατάσταση με την συμπλήρωση του πρώτου εικοσαλέπτου όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Κασάντο ο Καμαρά έκανε το σουτ από κοντά όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ από την εστία του Μπόζοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ όταν ο Περόνε από πλάγια δεξιά έκανε ωραίο σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια των Θρακιωτών.

Στα μισά του πρώτου μέρους είχαμε και σε αυτό το φιλικό cooling break προκειμένου να δροσιστούν οι παίκτες των δυο ομάδων λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε στην θεσσαλική πρωτεύουσα.

Η ομάδα της ΑΕΛ απείλησε στο 32’ με το σουτ του Ρέντζα και τη μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια, ενώ ένα κτύπημα του Μέντες προς τον Λεοζίνιο έφερε μια μικρή σύρραξη ανάμεσα σε παίκτες των δυο ομάδων. Ευτυχώς με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πράγματα ηρέμησαν με τον κ. Τζήλο να δείχνει κίτρινη στους Φάρκας και Καμαρά.

Η Ξάνθη έφερε το παιχνίδι στα ίσια στο 40’ όταν ο Καμαρά εκτέλεσε κόρνερ και ο Λισγάρας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα οι «βυσσινί» είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη καθώς ο Λαμπρόπουλος με σουτ σημάδεψε το δοκάρι και έτσι το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 50’ είχαν δεύτερο δοκάρι όταν ο Λεοζίνιο συνεργάστηκε όμορφα με τον Ντέλετιτς αυτός έκανε το σουτ με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Ζίβκοβιτς στερώντας από τον Σέρβο άσο των «βυσσινί» ένα πολύ ωραίο γκολ.

Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τις δυο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν κάτι καλό και να αρκούνται απλά στο να κυκλοφορούν την μπάλα, ενώ παράλληλα έγινε και cooling break.

Στο 77’ εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς από πλευράς ΑΕΛ με την μπάλα να φτάνει από τις κόντρες στο Λαμπρόπουλο όμως το σουτ του τελευταίου δεν ήταν καθόλου καλό με συνέπεια η μπάλα να περάσει ψηλά άουτ. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο Γιαννιτσάνης βγήκε τετ-α-τετ και από μαρκάρισμα παίκτη της Ξάνθης βρέθηκε στο έδαφος με την ΑΕΛ να ζητά πέναλτι, αλλά τον ρέφερι Τζήλο να μην δίνει το πέναλτι.

Το 1-1 αποτέλεσε το τελικό σκορ της αναμέτρησης στο τελευταίο αυτό φιλικό για την ΑΕΛ η οποία σε μια εβδομάδα από σήμερα θα παίξει με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στην πρεμιέρα της Super League, ενώ οι Ακρίτες θα υποδεχτούν την νεοφώτιστη Λαμία.

Διαιτησία: Τζήλος (Γκάγκας, Παπαδημητρίου)

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Φάρκας, Ζίζιτς, Γουάλας (78’ Κόντορ), Ανδρεόπουλος (78’ Αναστασόπουλος), Λαμπρόπουλος (81’ Γιαννιτσάνης), Κουτσιανικούλης (76’ Κρίζμαν), Περόνε (62’ Ναζλίδης), Λεοζίνιο (62’ Φατιόν) , Ντέλετιτς (78’ Ντοντό)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά (62’ Μεχία), Μέντεζ (90’ Μελιόπουλος), Κασάντο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Ρόζε (72’ Φασίδης), Φλίσκας (53’ Ορφανίδης), Λουσέρο (76’ Κώστας), Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ