Βαθμολογία

Πέντε γιατρούς ζητά το Νοσοκομείο Βόλου

Πέντε γιατρούς οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στην επειγοντολογία ζήτησε να προσληφθούν το Νοσοκομείο Βόλου, καθώς το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Τμημάτων Επειγόντων περιστατικών σχεδιάζει την πρόσληψη 465 ειδικευμένων για αυτό το κομμάτι γιατρών.

Στόχος είναι να αναβαθμιστούν τα ΤΕΠ με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό που θα βοηθούνται βέβαια και από τους εφημερεύοντες γιατρούς των Κλινικών αλλά οι τελευταίοι θα είναι λιγότερο επιφορτισμένοι στα Επείγονται και θα απασχολούνται περισσότερο στις Κλινικές, όπου γενικά καταγράφονται ελλείψεις.

Ειδικότερα το υπουργείο Υγείας κινείται ήδη στην αναβάθμιση των τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και έτσι σε σχετική διάταξη, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την ΠΦΥ αναφέρει ότι για τη βελτίωση των ΤΕΠ προβλέπεται η δημιουργία 465 θέσεων ειδικευμένων γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, πέραν των υφισταμένων οργανικών θέσεων ειδικευμένων γιατρών του κλάδου ΕΣΥ.

Η κατανομή των θέσεων αυτών στα νοσοκομεία γίνεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, μετά από εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγειονομικών Περιφερειών (ΚΕΣΥΠΕ). Η έγκριση για προκήρυξη θέσεων για τη στελέχωση των ΤΕΠ δύναται, μετά από απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου, μπορεί να δίνεται για μία ή και περισσότερες από τις προβλεπόμενες στη σύσταση θέσεων ειδικότητες. Η αναβάθμιση των ΤΕΠ κρίθηκε αναγκαία, καθώς στα ελληνικά ΤΕΠ έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη αύξηση των περιστατικών κατά τα χρόνια της κρίσης, μεταξύ των χωρών της Ε.Ε., σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ.

Επισημαίνεται πως ένα 20% των περιστατικών που μεταβαίνουν στα επείγοντα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από οργανωμένες δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Δραμητινός ανέφερε πως στο πλαίσιο της αναβάθμισης των Επειγόντων έχει ζητηθεί η πρόσληψη πέντε μόνιμων γιατρών οι οποίοι έχουν εξειδικευτεί στο θέμα της επειγοντολογίας και θα τοποθετηθούν αποκλειστικά για να προσφέρουν στον χώρο των Επειγόντων.
Τα επείγοντα δέχονται συνεχώς πολύ κόσμο και καθημερινά εξυπηρετούν κοντά στα 200 άτομα.

Ειδικότερα αύξηση κατά 12.000 παρουσίασαν και οι εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στα Επείγοντα. Έτσι από τις 199.144 που ήταν στο πρώτο εξάμηνο του 2015, έφτασαν στο πρώτο εξάμηνο του 2016 στις 211.143.

Επίσης στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Βόλου στο πρώτο εξάμηνο του 2016 τα επισκέφθηκαν 36.246 άτομα, που σημαίνει πως καθημερινά οι επισκέψεις ασθενών αγγίζουν τους 200.
Στο μεταξύ χθες στο Νοσοκομείο Βόλου ανέλαβαν καθήκοντα ακόμη δύο μόνιμοι ιατροί κλάδου ΕΣΥ, ένας επιμελητής Β’ ειδικότητας Χειρουργικής και ένας επιμελητής Β’ ειδικότητας ΩΡΛ μετά από προκήρυξη. Παράλληλα το Νοσοκομείο προωθεί την πρόσληψη και άλλων μόνιμων γιατρών.

Πηγή: Εφημερίδα Θεσσαλία