Βαθμολογία

Το τελευταίο αντίο στον Πέτρο Αλατζά

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν σήμερα, Παρασκευή 11 Αυγούστου το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό Πέτρο Αλατζά.

Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε σήμερα το πρώι στις 11 από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στον Άλιμο. O Πέτρος Αλατζάς υπέστη έμφραγμα την Τετάρτη και έφυγε από τη ζωή λίγο πριν κλείσει τα 50 του χρόνια.

Είχε ερμηνεύσει πολλούς ρόλους στο θέατρο, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στη σειρά του Mega το «Νησί», όπου υποδύθηκε τον δημοσιογράφο Σταύρο Σολομονίδη, τον εκδότη της εφημερίδας της Σπιναλόγκας.

Ο Πέτρος Αλατζάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεατρικού Οργανισμού «Μορφές» (Θέατρο «Εμπρός» 1992-1996) και από το Χημικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο θέατρο είχε παίξει σε πολλές παραστάσεις για ενηλίκους και παιδιά.

Είχε επίσης διδάξει σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς κι ερασιτέχνες ηθοποιούς και είχε φωτογραφήσει πολλές παραστάσεις χορού και θεάτρου. Φωτογραφίες του έχουν συνοδεύσει ποιητικές συλλογές.

πηγή: protothema.gr