Βαθμολογία

Κόντυνε τον Παναθηναϊκό ο Απόλλων

Το καμπανάκι χτύπησε για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρουσιάστηκε προβληματικός το βράδυ της Πέμπτης (10/8) κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης γνωρίζοντας έτσι την ήττα 0-2 μία εβδομάδα πριν το πρώτο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Τίποτα δεν πήγε καλά για τους γηπεδούχους, οι οποίοι έβγαλαν ακόμη και αμυντικές αδυναμίες, κάτι που δεν είχαν στα προηγούμενα φιλικά τους, ενώ είδαν και τον Κουλιμπαλί να τραυματίζεται.

Το γενικότερο θέμα που υπάρχει στο δημιουργικό κομμάτι φάνηκε για άλλη μία φορά με τους Καμπέσας και Λουτσιάνο να μη δείχνουν κάτι το ιδιαίτερο. Δεν τράβηξαν ούτε οι υπόλοιποι και ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα κληθεί να βρει λύσεις εκεί.

Όσο για τον Απόλλωνα, στάθηκε αρκετά καλά λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις του. Μπορεί οι αλλαγές στο ρόστερ να ήταν πολλές, όμως, παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο ήταν τακτικά σωστό. Αυτό το αποτέλεσμα θα τον βοηθήσει ψυχολογικά. Ωστόσο, θα πρέπει να το διαχειριστεί σωστά και να συνεχίσει να πατά στη γη.

Αρκετά καλό ήταν το πρώτο ημίχρονο δεδομένης της εποχής. Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα στην κατοχή του και προσπαθούσε να δημιουργήσει, αλλά αυτό δεν ήταν εύκολο έχοντας απέναντί του μία ομάδα που έκλεινε σωστά τους χώρους και πήγαινε δυνατά στην μπάλα.

Μπορεί οι «πράσινοι» να απείλησαν μόλις στο 3' με κεφαλιά του Μολίνς, αλλά στη συνέχεια δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή. Απόρροια αυτού ήταν να καταφεύγουν σε μακρινά σουτ, όπως αυτά του Ρέις. Ο μοναδικός ωραίος συνδυασμός ήρθε στο 22' όταν την τελευταία στιγμή παρενέβη ο Ντάσιος και αμέσως μετά ο Τσόβιτς απέκρουσε το πλασέ του Λουντ.

Δεν έλειψαν και τα νεύρα για φιλικό. Οι παίκτες του Απόλλωνα πήγαν σε τρεις περιπτώσεις άγαρμπα πάνω στους αντιπάλους τους με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις. Τόσο ο Λουτσιάνο όσο και ο Χουλτ σε ένα μαρκάρισμα ζήτησαν τα ρέστα με αποτέλεσμα για λίγο να ανεβούν οι τόνοι.

Όσο για τον Απόλλωνα, στεκόταν αρκετά καλά και μετά το μισάωρο ανέβασε στροφές. Είχε μία πολύ καλή στιγμή στο 33' με τον Σιατραβάνη, όταν ο Κουλιμπαλί ήταν εκτός λόγω τραυματισμού και υπήρχε κενό στο δεξί άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, και άλλη μία στο 38' με τον Μάασι.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα δεδομένα ήταν εντελώς διαφορετικά. Όποιος δεν είδε το παιχνίδι, δεν έχασε τίποτα. Οι δύο προπονητές αποφάσισαν να κάνουν αλλαγές κάθε 2-3 λεπτά και όπως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτό κατέστρεψε το ματς, αφού οι διακοπές ήταν πάρα πολλές.

Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο με την μπάλα να είναι διαρκώς στον χώρο του κέντρου. Χαρακτηριστικό της εικόνας του ματς ήταν ότι δεν υπήρχαν καν τελικές. Ένα κακό σουτ έκανε μόνο στο 52' ο Λουτσιάνο και η επόμενη ήταν μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλτμαν.

Όλα αυτά μέχρι το 86', όταν ο Βαφέας έδωσε στον Αλμπάνη και ο τελευταίος έγραψε το 0-1. Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι παράτησαν εντελώς το ματς και στο 89' δέχτηκαν και δεύτερο γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελ Μπαζ. Η εικόνα τους, πάντως, συνέχισε να είναι κακή μέχρι το φινάλε.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος (60' Κότσαρης), Κουλιμπαλί (34' Κολοβέτσιος), Κουτρουμπής (76' Μπουζούκης), Ευαγγέλου (46' Μολέντο), Χουλτ (46' Δώνης), Κουρμπέλης (46' Ζέκα), Ρέις, Λουντ (57' Άλτμαν), Καμπέσας (46' Χατζηγιοβάνης), Λουτσιάνο (72' Εμμανουηλίδης), Μολίνς (46' Πίσπας).

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος (46' Κοντοές, 55' λ. τρ Κύργιας), Μπαρτολίνι (76' Βαφέας), Παπάζογλου, Βαλλιάνος (46' Κούρος), Κονέ (46' Μπαρμπιάζ), Σιατραβάνης (66' Μάατσεν), Καλλέργης (64' Χουάρες), Μάασι (46' Αλμπάνης), Ανιέτε (46' Ελμπάζ), Καστιγιέχος (59' Μενδρινός).