Βαθμολογία

«Σφαλιάρα» στον ΠΑΟΚ η Λαμία μέσα στην Τούμπα!

Με 1-0 πέρασε η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ από την Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης (9/8) στο φιλικό που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στις δύο ομάδες. Οι Φθιώτες είχαν συνολικά καλύτερη εικόνα από τον αντίπαλό τους, έμοιαζαν πιο ουσιαστικοί και στο φινάλε βρήκαν και το γκολ που τους έλειπε με τον Τσούκαλο για να πάρουν μία νίκη ψυχολογίας λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Όσο για τους «ασπρόμαυρους», με τους οποίους έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο ο Πασχαλάκης, μία μέρα μετά τον ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλαν ξανά σημαντικά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Έπαιξαν εντελώς διαφορετικοί παίκτες, βέβαια, και υπάρχει ένα άλλοθι. Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με πολλούς νεαρούς και ήταν εμφανές πως όλοι μεταξύ τους δεν έχουν αγωνιστεί ξανά με αποτέλεσμα να μην έχουν οι γηπεδούχοι ομοιογένεια.

Πιο ουσιαστική ήταν στο πρώτο μέρος η Λαμία. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε κατά διαστήματα την μπάλα στην κατοχή του και να προσπαθούσε με σωστή κυκλοφορία να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, όμως, δεν τα κατάφερνε συνήθως. Αντιθέτως, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις θα μπορούσε να έχει δεχτεί εκείνος το γκολ.

Για πρώτη φορά οι Φθιώτες απείλησαν στο 8' με τον Βουό και πέντε λεπτά μετά είχε ο Πίτι μία καλή προσπάθεια. Οι δυο τους και ο Ακόστα συνεργάζονταν ωραία και ο Ιβοριανός φορ έχασε άλλη μία καλή στιγμή στο 31'. Ό,τι καλό έβγαινε μεσοεπιθετικά ήταν από τους τρεις τους και κυρίως τους δύο Ισπανούς. Ο Βουό απλώς έπαιρνε αρκετές μονομαχίες λόγω και της δύναμής του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ακίνδυνος με εξαίρεση ένα εκρηκτικό δίλεπτο, στο οποίο έδειξε τα αντανακλαστικά του ο Παπαδόπουλος με τη βοήθεια και του Παντελιάδη, ο οποίος στο 22' έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή. Κουλούρης και Αθανασιάδης δεν έπαιρναν την μπάλα για τους γηπεδούχους με αποτέλεσμα να μη γίνεται αισθητή η παρουσία τους.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Έγιναν κατά τη διάρκειά του αρκετές αλλαγές και για τις δύο ομάδες και το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει ρυθμός. Μία καλή στιγμή είχε η Λαμία με τον Αναστασιάδη στα πρώτα λεπτά και μία ο ΠΑΟΚ στο 65' όταν ο Πέλκας από κοντά αστόχησε με καρφωτή κεφαλιά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά τίποτα περισσότερο. Η άμυνα της Λαμίας δεν πιέστηκε ουσιαστικά και ο Παπαδόπουλος ήταν θεατής. Τα λάθη ήταν πολλά και για τις δύο ομάδες και φαινόταν ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε. Τελικά στο 89' μπήκε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με καρφωτή κεφαλιά του Τσούκαλου από σέντρα του Καραγιάννη.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Πασχαλάκης (58' Σιαμπάνης), Κωνσταντινίδης, Δημητρίου, Πούγγουρας, Τσαούσης, Κάτσε, Χατζηδίμπας, Πέλκας (83' Δημητριάδης), Λημνιός (77' Τζοβάρας), Αθανασιάδης (72' Γκαργκαλατζίδης), Κουλούρης.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγκμπα, Αναστασιάδης, Παντελιάδης (62' Παπαργυρίου), Κουκόλης (46' Μπουλούλης), Μπλάζιτς (62' Βάντερσον), Όμο (77' Λινάρδος), Πίτι (46' Καραγιάννης), Ακόστα (62' Φράγκος), Βουό (77' Τσούκαλος).