Βαθμολογία

Έκθεση χειροποιήτων κατασκευών στη Καβάλα

Μια πολύ ωραία έκθεση χειροποιήτων κατασκευών, της Κατερίνας Γεωργίου, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από την περασμένη Παρασκευή (4/8) οι κάτοικοι της Καβάλας, στην Παλιά Μουσική.

Η Κατερίνα Γεωργίου συνδέεται με την περιοχή της Καβάλας, μέσω του συζύγου της, εκλεκτού συναδέλφου και φίλου πάνω από όλα Μιχάλη Μερτζιανίδη, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή Μεσορόπη στη μακεδονική πόλη.

Αυτή την περίοδο η κ. Γεωργίου μετέφερε στην Καβάλα, στην Παλιά Μουσική, έκθεση της με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στον τόπο κατοικίας του ζευγαριού στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μία δουλειά που ξαφνιάζει ευχάριστα καθώς μιλάμε για έκθεση χειροποίητων κατασκευών.

Η καλλιτέχνης χρησιμοποιεί αλουμίνιο σφυρηλατημένο στο χέρι και με τον τρόπο αυτό το μέταλλο αποκτά όγκο και εν συνεχεία βάφεται με χρώμα γυαλιού. Ακολουθεί επεξεργασία σε άμμο και τελική κατασκευή σε διπλό ξύλο φλαμουριάς. Όλα τα έργα της εκτίθενται στην Παλιά Μουσική, αφιερωμένα όλα στη Sarah Kay για όσες και όσους ενδιαφέρονται να τα δουν από κοντά.

Τα σχόλια όλων είναι θετικά ενώ σε ένα σημείο της έκθεσης υπάρχουν και τα υλικά που χρησιμοποιεί, προκειμένου η δουλειά της να γίνεται περισσότερο κατανοητή.