Βαθμολογία

Ο ταλαντούχος Νίκος Σοφής ανοίγει την καρδιά του…

Ο κ. Νίκος Σοφής είναι ένας νέος άνθρωπος που όμως έχει καταφέρει να κάνει πολλά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δύο μεγάλες του αγάπες είναι το ποδόσφαιρο και η μουσική. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο σπουδάζει sports management στην Αθήνα και τη μουσική την έχει σαν χόμπι.

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Μεγάλη τιμή που του έγινε ήταν από τον κ. Αλέξη Κούγια και τον κ. Ηλία Παλαιοχωρλίδη να αναλάβει 3ος αντιπρόεδρος στην ΠΑΕ ΑΕΛ. Σίγουρα ο κ. Νίκος Σοφής έχει μέλλον και με τις γνώσεις αφού σπουδάζει πάνω στο αντικείμενο που αγαπάει και έτσι θα μπορέσει στη συνέχεια να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα. Βρέθηκε στον Αγιασμό των Βουναίνων αφού βοηθά την ομάδα της περιοχής του και δέχθηκε να μιλήσει στο athleticlarissa.gr.

-Πείτε μας δυο λόγια για να γνωρίσουμε τον άνθρωπο Νίκο Σοφή…

«Ο Νίκος Σοφής είναι ένα άτομο που ξέρει τι θέλει, έχω όνειρα πολλά και γνωρίζω που θέλω να βαδίσω. Οι δύο μεγάλες μου αγάπες είναι το ποδόσφαιρο και η μουσική. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, σπουδάζω sports management. Έχει μεγάλη σημασία να αναφέρω πως η σχολή μου παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και ολοκληρώνοντας του χρόνου τις σπουδές μου εγώ και άλλα τέσσερα άτομα θα αποφοιτήσουμε από την σχολή «Deree» που είναι στην Αθήνα. Σκέφτομαι να προχωρήσω και με το σκάουτινγκ ή μάνατζερ παικτών. Όσον αφορά τη μουσική είμαι στιχουργός. Εδώ και έξι χρόνια που άρχισε όλο αυτό ήταν από την μεγάλη μου αγάπη για την μουσική. Έτσι λοιπόν συνεργάζομαι με μουσικοσυνθέτες και καλλιτέχνες από διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Ο Νίκος Σοφής με τον πρόεδρο των Βουναίνων Κώστα Μερτζανίδη

Εδώ και τρία χρόνια ασχολούμαι με την Eurovision και χώρες όπως η Μολδαβία, Ρουμανία, Λιθουανία, έχουν δεχθεί τραγούδια μου στους εθνικούς τους τελικούς και έπονται σύντομα και άλλες χώρες».

-Το Νίκο Σοφή τον γνωρίσαμε μέσα από την διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ. Μιλήστε μας για αυτό…

«Επειδή σπουδάζω σε αυτό το αντικείμενο, λόγω των σπουδών μου και με τις γνώσεις που έχω πάνω στο αντικείμενο και με τη βοήθεια των κ.κ. Παλαιοχωρλίδη και Κούγια μου προτάθηκε μία θέση στην διοίκηση της ΑΕΛ η οποία ολοκληρώθηκε την προηγούμενη σεζόν σαν 3ος Αντιπρόεδρος στην διοίκηση. Θεωρώ πως πετύχαμε τους στόχους μας και συνεχίζω να είμαι στο ίδιο πόστο και τη νέα χρονιά. Και για μένα δεν υπήρχε καλύτερο ξεκίνημα με το που μπήκα στην ΑΕΛ γιατί είναι μια ομάδα αγαπημένη, αφού είμαι Λαρισαίος και την παρακολουθούσα πάντα και από τη Γερμανία όπου μεγάλωσα».

-Πως βλέπετε την ΑΕΛ τη νέα χρονιά;

«Πιστεύω πως έχουμε καλή ομάδα και πως είμαστε περισσότερο έτοιμοι σε σχέση με πέρυσι. Επίσης έχουμε έναν πολύ καλό και έμπειρο προπονητή. Κάναμε όμως αξιόλογες μεταγραφές, σίγουρα θα είναι δύσκολη σεζόν, αφού άλλαξαν κάποια πράγματα στην Σούπερ Λίγκα, είμαι σίγουρος πως φέτος θα είναι μια καλύτερη χρονιά για την ΑΕΛ και τους οπαδούς της. Η ΑΕΛ είναι μια ιστορική ομάδα όλα αυτά τα χρόνια, η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται στην 5αδα κάθε σεζόν, αλλά πιστεύω ότι η διοίκηση κάνει καλή δουλειά και βήμα – βήμα στο τέλος θα καταφέρουμε τα πάντα. Τέλος ευχαριστώ τον κ. Κούγια για την ευκαιρία αυτή που μου έδωσε, πιστεύω πως αγαπάει πραγματικά την ομάδα και ήρθε για να μείνει εδώ στην ΑΕΛ».

-Ο Νίκος Σοφής είναι και δίπλα στην ομάδα των Βουναίνων…

«Είναι η καταγωγή μου από τα Βούναινα και λόγω των σπουδών μου τη σεζόν 2015-2016 με είχαν ρωτήσει αν θέλω να βοηθήσω στην ομάδα του χωριού με τις γνώσεις μου και το δέχθηκα. Κάθισα σαν αντιπρόεδρος τότε όταν η ομάδα ήταν στο Β’ τοπικό, αλλά λόγω των υποχρεώσεων τέλος της σεζόν να παραιτηθώ γιατί πιστεύω πως πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα. Αρχές της σεζόν 2017-2018 μου προτάθηκε να μπω ξανά και να είμαι πάλι εδώ. Πάντα παρακολουθώ την ομάδα μου που με κάνει υπερήφανο. Η περσινή χρονιά ήταν επιτυχημένη για τα Βούναινα και ας μην ήρθε η άνοδος. Είχαμε καλή ομάδα και ο προπονητής κ. Λάζαρος Αγγλόπουλος έκανε καλή δουλειά και τον ευχαριστούμε και ότι καταφέραμε πως κρατήσαμε τον κορμό και φέτος πιστεύω πως θα μας κάνει δυνατότερος συν της μεταγραφές που έγιναν και τον έμπειρο προπονητή μας κ. Εμμανουήλ. Αν και θα είναι πιο δύσκολο όμως πιστεύω πως η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει και στο Α’ τοπικό αν χρειαστεί».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον αθλητισμό, την ποδοσφαιρική υγεία και τι θα μπορούσε να αλλάξει για να γίνουν τα πράγματα καλύτερα…

«Πολλά πράγματα μπορούνε να αλλάξουν, η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει αρκετό ταλέντο, δυστυχώς όμως λείπει η οργάνωση, θα πρέπει να λειτουργούν σωστότερα οι ακαδημίες και να υπάρχει πιο πολύ βάρος σε αυτό έτσι ώστε να ξανά χτιστεί από τη βάση του το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους νέους που έχουν ιδέες και γνώσεις. Και όταν οι παίκτες αγωνίζονται από την ίδια περιοχή σίγουρα θα γεμίζουν τα γήπεδα αφού οι οπαδοί θα ταυτίζονται με τους παίκτες. Εύχομαι η βία να λείψει από τα γήπεδα να γίνει ένας χώρος όπου θα μπορούν να πάνε οι οικογένειες με τα παιδιά τους, να απολαμβάνουν αυτό το ωραίο άθλημα που τόσος κόσμος λατρεύει».