Βαθμολογία

Καλί και με τη βούλα

Σε μία ακόμη μεταγραφή προχώρησε ο Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος έκανε και τυπικά δικό του τον Σιρίλ Καλί. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός συμμετείχε ούτως ή άλλως στις προπονήσεις από τη Δευτέρα (7/8) έχοντας υπογράψει το συμβόλαιό του και μία μέρα μετά ανακοινώθηκε.

Έτσι θα συνεργαστεί και πάλι με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Οι δυο τους γνωρίζονται πολύ καλά από τη Βέροια, ενώ ο 33χρονος έχει αγωνιστεί ακόμη σε Καλαμάτα, Αστέρα Τρίπολης, Πανσερραϊκό και ΑΕΛ στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συμπλήρωσε δέκα χρόνια στην χώρα μας ο Γάλλος Cyril Kali και ήδη γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά κυρίως απολαμβάνει το απόλυτο της εμπιστοσύνης των προπονητών του Απόλλωνα Πόντου και έτσι έγινε μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της ομάδας μας.

Έμπειρος, αμυντικός κεντρικός με πολύ καλό επίπεδο τεχνικής κατάρτισης, δημιουργεί την βεβαιότητα ότι μπορεί να γίνει άμεσα ένας εκ των πρωταγωνιστών του Απόλλωνα, διαθέτοντας όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τις ικανότητες να γίνει στυλοβάτης της ομάδας και στην παραπάνω Κατηγορία.

Γεννήθηκε στις 21 Ιανουαρίου 1984 κι ήλθε στην Ελλάδα το 2007, όπου αγωνίστηκε στην Καλαμάτα για έξι μήνες και την σεζόν 2007-2008 έγινε ποδοσφαιριστής του Αστέρα Τρίπολης με τέσσερις συμμετοχές. Την περίοδο 2008-2010 αγωνίστηκε στον Πανσερραϊκό καταγράφοντας 29 παρουσίες κι ένα γκολ, για να ακολουθήσει η πρώτη θητεία του στην Βέροια, όπου την σεζόν 2010-2011 είχε 25 συμμετοχές και δύο γκολ. Βρέθηκε για ένα εξάμηνο στην Λάρισα, αλλά τον Ιανουάριο του 2012 επέστρεψε στην ομάδα της Ημαθίας. Στην δεύτερη θητεία του στην Βέροια σημείωσε 34 συμμετοχές και 2 τέρματα, ακολούθησε ο Παναιτωλικός την περίοδο 2013-2014 (με 8 συμμετοχές) κι επέστρεψε στην Βέροια για την τρίτη του θητεία (2014-2017) έχοντας 42 παρουσίες κι ένα γκολ».