Βαθμολογία

Στεφανίδη: «Τώρα σκέφτομαι το χρυσό στον κλειστό στίβο...»

Η Κατερίνα Στεφανίδη έλαμψε και στο Λονδίνο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά η 27χρονη επικοντίστρια έδειξε προσγειωμένη μετά τον νέο της θρίαμβο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ανέφερε ότι το μυαλό της βρίσκεται ήδη στον επόμενο στόχο, που είναι το χρυσό στον κλειστό στίβο, δεν θέλησε να δώσει υποσχέσεις για νέες επιτυχίες στο μέλλον, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Έλληνες φιλάθλους για την υποστήριξή τους.

Αναλυτικά, είπε: «Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι το χρυσό στον κλειστό στίβο. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για το πανελλήνιο ρεκόρ και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο, γιατί σημαίνει ότι κάνουμε τα σωστά πράγματα ώστε να είμαι στην κατάλληλη κατάσταση όταν πρέπει.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα ότι ξεπέρασα το 4.91μ., ενώ αγωνιζόμουν μόνη μου. Περίμενα αρκετή ώρα μέχρι να ξεκινήσει ο αγώνας, αφού εδώ και ένα μήνα είχαμε αποφασίσει ότι θα ξεκινήσω τον αγώνα από αυτό το ύψος. Δεν κρύβω όμως ότι φοβήθηκα μετά το 4.75μ., γιατί πάλι περίμενα αρκετά μέχρι το επόμενο μου άλμα.

Στο 4.82μ. στάθηκα τυχερή και στη συνέχεια πήδηξα παραπάνω για μην έχουμε να λέμε. Η Σάντι (σ.σ. Μόρις) δεν είχε καλή χρονιά φέτος, αφού είχε πολλά πάνω κάτω. Ερχόμενη εδώ ήξερα ότι η Σάντι θα είναι η αντίπαλός μου. Όταν έριξε τον πήχη από τα 4.82μ. σκέφτηκα ότι μου έδωσε την ευκαιρία για το χρυσό.

Ήρθαμε εδώ για μία μεγάλη επίδοση και ήλπιζα ότι θα με πίεζαν οι αντίπαλοί μου λίγο παραπάνω. Δεν συνέβη, αλλά είχα καλά άλματα και είμαι ευχαριστημένη. Κάθε φορά που γίνεται κάτι καλό σκέφτομαι τον επόμενο στόχο μου. Αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει πού έχω φτάσει. Ίσως αυτό να συμβεί όταν θα ολοκληρώσω την καριέρα μου.

Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι πρέπει να δουλεύω και να κάνω ό,τι και στην προπόνηση, αυτό με κρατά ήρεμη. Μετά το Άμστερνταμ εισέπραξα πολλή αγάπη και χαίρομαι γιατί γίνομαι αφορμή για να αποκτήσει ο στίβος στην Ελλάδα λίγη δημοσιότητα, αφού την έχει ανάγκη. Υποσχέσεις για το μέλλον δεν θέλω να δώσω. Θέλω να ευχαριστήσω τους Έλληνες που έμειναν ξύπνιοι για να με δουν και για την αγάπη και την υποστήριξή τους».