Βαθμολογία

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη

Είναι η καλύτερη επικοντίστρια στον κόσμο και δεν χάνει την ευκαιρία να το δείχνει σε κάθε μεγάλη διοργάνωση! Η Κατερίνα Στεφανίδη τρέλανε κόσμο και στο Λονδίνο το βράδυ της Κυριακής (7/8), κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου με άλμα στα 4,91μ.

Η εν λόγω επίδοση αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ, με το προηγούμενο δικό της να είναι 4,85μ. κι ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο... τρεμπλ, αφού είναι επίσης πρωταθλήτρια Ευρώπης και χρυσή ολυμπιονίκης.

Η Στεφανίδη πέρασε με την πρώτη τα 4,65μ., 4,75μ. και 4,82μ., ύψος στο οποίο απέτυχε η Αμερικανίδα Μόρις και η οποία θέλησε να ρεφάρει αφήνοντάς το και προσπαθώντας δις να υπερβεί τα 4,89μ.

Δεν τα κατάφερε και πάλι όμως, με αποτέλεσμα το χρυσό μετάλλιο να καταλήξει σε ελληνικά χέρια και με την 27χρονη επικοντίστρια, απαλλαγμένη πια από το άγχος, να ξεπερνά τα 4,91μ. Κατόπιν, η πρωταθλήτριά μας θέλησε να σπάσει το φράγμα των 5 μέτρων, είχε εντέλει τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5,02μ., αλλά ουδόλως στενοχωρήθηκε φυσικά.