Βαθμολογία

Ξενάγηση – εμπειρία στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Τη Δευτέρα (7/8) θα απολαύσουμε την αυγουστιάτικη πανσέληνο και όσοι μείνουν στην Αθήνα θα μπορέσουν να... παρηγορηθούν με ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Μία από αυτές θα λάβει χώρα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο, με αφορμή την μοναδική βραδιά, θα ανοίξει τις πύλες του και τις νυχτερινές ώρες για μια διαφορετική ξενάγηση.

Από τις 20.00 μέχρι τις 00.00, λοιπόν, θα υπάρχει ελεύθερη είσοδος, ενώ από τις 20.15 μέχρι τις 21.15 αρχαιολόγοι του Μουσείου και ξεναγοί του Σωματείου Ελλήνων Ξεναγών, θα ξεδιπλώσουν στις ολόφωτες αίθουσες τις δικές τους «Νυχτερινές Ιστορίες», αφηγούμενοι άγνωστες όψεις των εκθεμάτων, που συναντούν τους μύθους και τα μυστήρια του αρχαίου κόσμου. Στη συνέχεια, από τις 21.30 μέχρι τις 23.00 στον δροσερό εσωτερικό κήπο του Μουσείου, έχει προγραμματιστεί συναυλία έντεχνης μουσικής με την Ηρώ Σαΐα.

Η ερμηνεύτρια θα προσφέρει ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τις δύο προσωπικές της δουλειές (Γυναίκα Τριαντάφυλλο-Λευκό Χαρτί), τις καινούργιες διασκευές σε τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου (Για χατίρι σου, Δεν έχει αρχή, Τι να θυμηθώ, Χόρεψαν τ’άσπρα πουλιά), καθώς και ένα απάνθισμα από τα πιο μελωδικά τραγούδια μεγάλων συνθετών, με τη συνοδεία του Νεοκλή Νεοφυτίδη στο πιάνο και τη συμμετοχή του Γιάννη Παλαμίδα στο τραγούδι.

Ώρα έναρξης: 20.00

Ώρα τελευταίας εισόδου επισκεπτών: 23.30