Βαθμολογία

Πτήση τρόμου από την Αθήνα στις ΗΠΑ

Τον Χάρο με τα μάτια τους είδαν οι 287 επιβάτες και τα 12 μέλη πληρώματος της πτήσης 759 της «American Airlines» που ξεκίνησε από το «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Λίγο πριν το αεροσκάφος προσγειωθεί, σημειώθηκαν σφοδρές αναταράξεις, με αποτέλεσμα επιβαίνοντες να... βρεθούν στον αέρα και να υπάρξουν τραυματισμοί. Όπως αναφέρουν οι επιβάτες, λίγο αφότου οι αεροσυνοδοί προσέφεραν ποτά στους επιβάτες, το αεροσκάφος ξεκίνησε να τρέμει και στη συνέχεια ξεκίνησε ελεύθερη πτώση, προκαλώντας πανικό.

Οι αναταράξεις κράτησαν περίπου 15 δευτερόλεπτα και τελικά το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στη Φιλαδέλφεια. Τρεις επιβάτες και επτά μέλη πληρώματος διακομίστηκαν σε νοσοκομείο, με επιβάτη να ανεβάζει και φωτογραφίες από την κατάσταση στην οποία ήταν το αεροπλάνο, με καφέδες και ποτά να έχουν πεταχτεί παντού.

«Υπήρξε μόνο πολύ μικρή αναταραχή για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ξαφνικά ένιωθες ότι όλο το αεροπλάνο ήταν σε ελεύθερη πτώση», δήλωσε ο Άλεξ Έχμκε που βρισκόταν στην επεισοδιακή πτήση, με τον συνεπιβάτη του, Ίαν Σμιθ, επίσης να περιγράφει τον πανικό που προκλήθηκε:

«Οι αεροσυνοδοί μας έδωσαν τα ποτά και μας είπαν από τις τελευταίες θέσεις όπου βρισκόταν "δέστε τις ζώνες σας", αλλά ούτε αυτές πρόλαβαν να το κάνουν. Το αεροσκάφος άρχισε να τρέμει και στη συνέχεια έκανε μια μεγάλη βουτιά. Tα μωρά έκλαιγαν, οι άνθρωποι μπροστά μας χτυπούσαν στο ταβάνι». Το πλήρωμα ανέφερε ότι οι αναταράξεις ξεκίνησαν ενώ πετούσαν πάνω από τον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό.