Βαθμολογία

Καλή εικόνα και ισοπαλία (0-0) στα Πηγάδια

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το σημερινό (5/8) φιλικό της ΑΕΛ με αντίπαλο τη Ξάνθη στα Πηγάδια.

Ένα παιχνίδι το οποίο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, ειδικά στο πρώτο μέρος, με τις δυο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο δεύτερο μέρος, δίχως όμως συνέχεια, με την ΑΕΛ πάντως να στέκεται καλά και να δείχνει ότι θα είναι σκληροτράχηλη και σίγουρα η εικόνα της αφήνει αισιόδοξα μηνύματα στο κόσμο της.

Με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση ξεκίνησε η φιλική αναμέτρηση στα Πηγάδια ανάμεσα στις δυο ομάδες, μια αναμέτρηση με πολύ λίγους φιλάθλους στις κερκίδες και παρουσία του μεγαλομετόχου της ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια. Το παρών έδωσαν επίσης και οι δυο αντιπρόεδροι των «βυσσινί» Ηλίας Παλαιοχωρλίδης και Ζήσης Ντελόπουλος.

Ένα παιχνίδι το οποίο το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί γρήγορα από όσους το παρακολούθησαν με τις δυο ομάδες να μην δημιουργούν τη λεγόμενη κλασική ευκαιρία και να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ένα παιχνίδι κέντρου με πολλά λάθη και από τους παίκτες των δυο ομάδων.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση με τον Κρητικό και την Ξάνθη να απειλεί δις με κινητήριο μοχλό τον Μπρίτο. Παρά όμως την φρεσκάδα με την οποία μπήκαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο στη συνέχεια οι παίκτες των δυο ομάδων έκαναν πολλά λάθη με αποτέλεσμα το 0-0 να θεωρείται φυσιολογική εξέλιξη.

Η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει στην αρχή με συνεχόμενα κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ενώ το ίδιο και από πλευράς ΑΕΛ που πέρασαν επίσης ανεκμετάλλευτα, με τα πρώτα λεπτά να είναι απόλυτα ισορροπημένα από τις δυο ομάδες.

Με πολλά λάθη και χωρίς φάσεις μπροστά στις δυο εστίες τα πρώτα λεπτά με την ΑΕΛ να προσπαθεί να απειλήσει με κινητήριο μοχλό τον Λεοζίνιο και τους Θρακιώτες να ψάχνουν και εκείνοι με την σειρά τους τις προϋποθέσεις να απειλήσουν.

Στα μισά του πρώτου μέρους έγινε διάλειμμα για το περίφημο πια cooling break προκειμένου οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων να δροσιστούν λόγω της αφόρητης ζέστης.

Με την συμπλήρωση του ημιώρου η Ξάνθη προσπάθησε να απειλήσει με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Λούκας που μπλόκαρε εύκολα ο Μπόζοβιτς, ενώ τρία λεπτά αργότερα από σουτ του Ντέλετιτς η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, που πέρασε και αυτό ανεκμετάλλευτο. Από τον Σέρβο άσο στο 35' ήρθε η αμέσως επόμενη φάση για τους όταν έγινε κάτοχος της μπάλας από εκτέλεση κόρνερ του Λεοζίνιο, όμως το σουτ του μπλόκαρε ο Ζίβκοβιτς.

Πρώτη ουσιαστικά απειλή από πλευράς γηπεδούχων στο 36' με το σουτ του Γέντρισεκ να καταλήγει άουτ και κάπως έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και χωρίς κάτι το ιδιαίτερο από τους παίκτες των δυο ομάδων.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης η ΑΕΛ απείλησε για το 0-1 με το σουτ του Κρητικού, που μπήκε ως αλλαγή, το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Αντίθετα η Ξάνθη απείλησε δις με τον Μπρίτο, αρχικά στο 51’ με σουτ που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος και τρία λεπτά αργότερα επίσης με σουτ το οποίο πέρασε μόλις άουτ.

Οι Ακρίτες που μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος απείλησαν στο 58’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κασάδο που μπλόκαρε ο Θεοδωρόπουλος και ενώ ακολούθησε πάλι cooling break για τους παίκτες των δυο ομάδων.

Στο 69’ η ΑΕΛ με το σουτ του Ανδρεόπουλου απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς με την μπάλα όμως να περνά άουτ και ενώ στη συνέχεια τα πολλά λάθη και από τις δυο πλευρές κυριάρχησαν με το 0-0 να αποτελεί το τελικό σκορ. Αυτό που αξίζει να ειπωθεί είναι ότι η Ξάνθη δεν έκανε ούτε μια αλλαγή, δείγμα του ότι μάλλον αυτή θα είναι και η βασική ομάδα των Ακριτών στο πρωτάθλημα.

Πλέον απομένει ακόμα ένα φιλικό, πάλι με αντίπαλο την Ξάνθη, στις 12 Αυγούστου στο AEL FC ARENA, το οποίο θα είναι το τελευταίο πριν τη πρεμιέρα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο Πειραιά.

Διαιτησία: Κουμπαράκης (Κούλα Χασάν, Δημητριάδης)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Καμαρά, Μέντες, Κασάντο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Ρότσε, Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Μπαξεβανίδης.

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς (46’ Θεοδωρόπουλος), Ρέντζας (46’ Ναβάρο), Γουάλας, Φάρκας, Ζίζιτς, Ανδρεόπουλος, Αναστασόπουλος (77’ Φατιόν), Λεοζίνιο (46’ Κρητικός, 87’ Λαμπρόπουλος), Κουτσιανικούλης (71’ Ντοντό), Ντέλετιτς (71’ Κρίζμαν), Ναζλίδης (71’ Γιαννιτσάνης).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ