Βαθμολογία

Έπαιξαν και έμπλεξαν Μασούντ και Χατζισαφί

Aπό την πρώτη στιγμή που ο Πανιώνιος έμαθε ότι θα αντιμετωπίσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, οι αναμετρήσεις με τους Ισραηλινούς απέκτησαν πολιτική διάσταση λόγω της παρουσίας των Ιρανών Μασούντ και Χατζισαφί στους «κυανέρυθρους».

Αμφότεροι δεν έπαιξαν στο Τελ Αβίβ, έδωσαν όμως κανονικά το «παρών» στον αγώνα της Νέας Σμύρνης και μπήκαν σε μπελάδες, αφού είναι γνωστή η εντολή που υπάρχει από την ιρανική κυβέρνηση να μην αγωνίζονται οι αθλητές της χώρας ενάντια σε Ισραηλινούς σε οποιοδήποτε έδαφος και σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Η Ομοσπονδία του Ιράν, λοιπόν, εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή (4/8), καταδικάζοντας την απόφαση των δύο ποδοσφαιριστών να ενισχύσουν τους Νεοσμυρνιώτες στο ματς που έγινε το βράδυ της Πέμπτης (3/8), με αμφότερους να καλούνται για συζήτηση με τους επικεφαλής της Ομοσπονδίας.

Πάντως, Μασούντ και Χατζισαφί δέχθηκαν και συγχαρητήρια επειδή δεν είχαν παίξει στην αναμέτρηση του Ισραήλ, «παρά τη σφοδρή πίεση του ελληνικού συλλόγου», όπως αναφέρουν οι Ιρανοί στην ανακοίνωσή τους, που καταλήγει ως εξής: «Οι περήφανοι Ιρανοί αθλητές δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον στο να αντιμετωπίζουν τους Σιωνιστές ακόμα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σε ό,τι αφορά άλλες αντιδράσεις, στα social media υπάρχουν και επικριτικά σχόλια για τους δύο ποδοσφαιριστές αλλά υπάρχουν και αυτοί που τους υπερασπίζονται, ενώ οι Ισραηλινοί δεν έχασαν την ευκαιρία να επωφεληθούν και σε ανάρτηση στο twitter το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει: «Μπράβο στους Μασούντ και Χατζισαφί που έσπασαν το ταμπού κατά των Ισραηλινών αθλητών».

Από την πλευρά των συμπαικτών τους, πάντως, αμφότεροι τυγχάνουν υποστήριξης, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του Βαγγέλη Οικονόμου στο facebook. Συγκεκριμένα, έγραψε στα αγγλικά ότι οι δυο τους είναι επαγγελματίες και σέβονται το συμβόλαιό τους, με τους συμπαίκτες τους στον Πανιώνιο να τους υποστηρίζουν και να τους αγαπούν.

(«Just everyone has to know they are professional players and they respect to their contract and with all difficulty they had they try to do their best for the team. Masoud and Ehsan we support you,love you and we respect you. We are happy to have you next to us.best wishes for you guys»).