Βαθμολογία

Ένας ...Βαλκάνιος στην «μηχανή» του Απόλλωνα Λάρισας (pics)

Αν είναι κάτι που με την πρώτη ματιά διακρίνει κανείς στον φετινό Απόλλωνα Λάρισας της Football League και τον διαφοροποιεί απόλυτα σε σχέση με την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ομάδων της χώρας μας είναι η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία του ελληνικού στοιχείου στο ρόστερ.

Ανεξάρτητα απ’ την προέλευση των ελάχιστων επιλογών που απομένουν για την συμπλήρωσή του, είναι χαρακτηριστικό πως αυτή τη στιγμή στο Καρπενήσι, όπου εξελίσσεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η μοναδική εξαίρεση στον κανόνα που συνειδητά ακολουθείται ακούει στο όνομα Αλεξάντερ Μίλιτς. Αν και όπως ο ίδιος λέει, αυτό είναι σχετικό...

Σέρβος από κούνια, παιδί του Βελιγραδίου (που στα 28 του σήμερα, δεν μπορεί δυστυχώς να το θυμάται πριν τον πόλεμο) και των ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα μεν, αλλά πολιτογραφημένος ποδοσφαιρικά ως Βαλκάνιος, με μια επαγγελματική διαδρομή που πριν τον οδηγήσει προ τετραετίας στη χώρα μας, πέρασε από Ρουμανία και Αλβανία.

«Πλέον, μπαίνοντας στον πέμπτο μου χρόνο στην Ελλάδα και πλησιάζοντας τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στην Football League, δε νιώθω καθόλου ξένος», μας λέει, συμπληρώνοντας πως «μόνο ένα πολύ μεγαλύτερο συμβόλαιο θα μ’ έκανε ν’ αποφασίσω να φύγω γι’ άλλα μέρη. Απ’ όταν πρωτοήρθα ένιωσα οικεία σ’ αυτή τη χώρα, με συγγενική κουλτούρα, ίδια θρησκεία και πλέον αισθάνομαι κυριολεκτικά σαν στο σπίτι μου».

Παρ’ όλα αυτά και την αρκετά καλή γνώση της ελληνικής γλώσσας από μέρους του «Άλεξ», ζητήσαμε τη συνδρομή του μασέρ της ομάδας Βασίλη Νούσιου, γνώστη της σερβικής, για να ‘μαστε σίγουροι πως στη συζήτηση που ακολουθεί για λογαριασμό της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ Απόλλων, θα διατυπωθούν όλα σωστά.

- Ξένος ή όχι πάντως, ξάφνιασε πολλούς η επιλογή σου να έρθεις στο νεοφώτιστο Απόλλωνα Λάρισας, προερχόμενος από την καλύτερή σου και πιο παραγωγική σε γκολ σεζόν, με τη φανέλα του Κισσαμικού...

- «Είχαμε μιλήσει με τον Απόλλωνα από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δεν ήθελα να παίξω στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα το σεβάστηκε, όπως κι εγώ σεβάστηκα το ενδιαφέρον της και τον τρόπο που το εκδήλωσε, οπότε δεν χρειάστηκε να το συζητήσουμε πολύ. Προτάσεις υπήρχαν κι από πρώτη κατηγορία κι από άλλες χώρες, αλλά κάτι δεν έδενε»!

- Και τι έδεσε στον Απόλλωνα;

- «Γνώριζα αρκετούς σημερινούς συμπαίκτες μου κι είχα ακούσει πολλά καλά για τον προπονητή μας. Υπήρξε σοβαρότητα τέλος πάντων σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και ταυτόχρονα ήξερα πως η Λάρισα είναι ιδανική πόλη για να ζήσεις».

- Νιώθεις δικαιωμένος απ’ τις πρώτες εντυπώσεις;

- «Κοίτα, όπου κι αν πήγα δεν είχα προβλήματα. Αλλά με το που ήρθα στον Απόλλωνα είδα πως η ηγεσία της ομάδας προσπαθεί ουσιαστικά και πως οι συνθήκες είναι όπως μου τις είχαν περιγράψει».

- Αυτό ισχύει και για το αγωνιστικό επίπεδο; Τουλάχιστον όπως το εκτιμάς μέσα από τις προπονήσεις, καθώς το Σάββατο θα δώσετε μόλις το πρώτο σας φιλικό ματς...

- «Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για κάθε ομάδα, πόσο μάλλον για μια νεοφώτιστη όπου όλοι προσπαθούν να βρουν ρυθμό. Γι’ αυτό και ξεκίνησε νωρίς η προετοιμασία, ώστε να μπορεί να γίνει αξιολόγηση απ’ τα πρώτα κιόλας φιλικά».

- Αν θεωρούσουμε ως αντικειμενικό σας στόχο την άνετη παραμονή, τι είναι εκείνο που χρειάζεται για να επιτευχθεί;

- «Εκείνο που έχω καταλάβει είναι πως κάθε παίχνίδι της Football League μοιάζει με το προηγούμενο, καθώς η ανταγωνιστικότητα είναι υψηλή ανεξάρτητα απ’ το ποιοτικό επίπεδο κάθε ομάδας. Πάμε λοιπόν από ματς σε ματς το ίδιο αποφασιστικά και σοβαρά. Προς το παρόν χαίρομαι γιατί διακρίνω αυτή την έντονη ανταγωνιστικότητα μεταξύ των συμπαικτών μου στις προπονήσεις. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, η σεζόν είναι μεγάλη, οπότε όλοι θα χρειαστούμε».

- Προσωπικοί στόχοι υπάρχουν; Για συμμετοχές, για γκολ ως σέντερ φορ που είσαι, για διακρίσεις...

- «Έχω προσωπικούς στόχους αλλά άφησέ με να τους κρατάω για τον εαυτό μου, γιατί δεν μ’ αρέσουν τα μεγάλα λόγια. Το βέβαιο είναι πως όσο η ομάδα θα ‘ναι καλά, θα δίνει χαρά σε όλους μας. Το σύνολο είναι υπεράνω του ατόμου».

Σε λίγο θα ξεκινούσε αγώνας του Ερυθρού Αστέρα για το Europa League κι έπρεπε να τελειώσουμε γρήγορα την κουβέντα... Αναμενόμενο αν κρίνουμε απ’ το χαμόγελο με το οποίο υποδέχτηκε την προηγούμενη βραδιά τα γκολ του Ολυμπιακού επί της Παρτιζάν!!!

«Υγεία να έχουμε και τύχη, ώστε να μην μας βρουν τραυματισμοί και τις δύσκολες στιγμές θα τις προσπεράσουμε με την σκληρή δουλειά», είπε ο Μίλιτς αφήνοντας την παρέα με την βεβαιότητα πως ανυπομονεί να έρθει η έναρξη του πρωταθλήματος».

Το επιβεβαίωσε, με την υποσημείωση πως πολύ πριν έρθει εκείνη η ώρα, ανυπομονεί για τη στιγμή που θα κατεβεί απ’ το Καρπενήσι στη Λάρισα, αναμένοντας την έλευση απ’ το Βελιγράδι της συζύγου και του 3χρονου γιου του. «Όπου πάω τους θέλω μαζί μου και δεν βλέπω την ώρα να εγκατασταθούμε οικογενειακώς στη Λάρισα», κατέληξε!