Βαθμολογία

Λεουτσάκος: «Ευελπιστώ ότι οι ομάδες θα είναι 17»

Ο πρόεδρος της Football league Λεωνίδας Λεουτσάκος μίλησε στον Metropolis 95.5. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο, την οικονομική κατάσταση, τον Ηρακλή.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του πρόεδρου της Football League:

Για το αυριανό διοικητικό συμβούλιο της Football League:

«Το αυριανό διοικητικό συμβούλιο γίνεται περισσότερο για να γνωρίσουμε τα νέα μέλη και να δούμε ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες γιατί μέχρι στιγμής οι μόνοι συμπαίκτες είναι η διοικούσα επιτροπή και ο Υπουργός. Τη μάχη μας τη δίνουμε μόνοι μας με αυτούς τους ανθρώπους. Βρισκόμαστε και σε ένα καθεστώς εξυγίανσης και πρέπει να περιμένουμε και τις εκλογές της ΕΠΟ να δούμε ποιος θα βγει που φαίνεται ότι θα είναι ο κ. Γραμμένος και να κάνουμε μια συζήτηση για να δούμε πως μπορούμε να βοηθηθούμε γιατί είμαστε οι φτωχοί συγγενείς».

Για την τραγική οικονομική κατάσταση της κατηγορίας:

«Πέρσι η κατηγορία είχε χορηγία 1 εκ. ευρώ και πήγανε όλα σε αποζημιώσεις με ένα μπάτζετ 1,7 εκ, δηλαδή ήμασταν πάλι «μέσα». Έχουνε γίνει λάθη τα οποία θα ψάχνουμε να τα λύσουμε. Εμείς έχουμε να πάρουμε λεφτά από την ΕΠΟ τα τελευταία πέντε χρόνια και χρωστάμε και 500.000 ευρώ. Θα δούμε φέτος ποιες ομάδες θα είναι υγιείς οικονομικά και πιστεύω ότι θα πάρουν κάτι. Ας μπορέσουμε να τερματίσουμε το φετινό πρωτάθλημα και πιστεύω ότι του χρόνου θα έχουμε ένα καλύτερο».

Για το τι θα ισχύσει για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια:

«Θα μπορούνε να  χρησιμοποιήσουνε Έλληνες παίκτες μέχρι 23 χρονών κάτι που θα είναι πολύ θετικό, 3 παίκτες ξένους κάτω των 23 χρονών και όσους κοινοτικούς θέλουνε να πάρουν αλλά θα παίζουν μόνο οι δύο. Αυτό έχει περάσει από τη διοικούσα Επιτροπή και ήδη οι ομάδες κάνουν τον προγραμματισμό τους».

Για το αν είχε επαφές με τις ομάδες:

«Βέβαια εγώ έχω επαφές με όλες τις ομάδες. Οι ομάδες στο τρίμηνο επάνω θα έχουν κάποια επιτήρηση και οικονομική και σχετικά με την εφορία ή το ΙΚΑ και το Δεκέμβριο θα μπορέσουν κανονικά να κάνουν μεταγραφές».

Για το αν μίλησε με τον Ηρακλή:

«Με τον Ηρακλή ναι μίλησα είχα κάνει και ένα ραντεβού με τον κ. Παπαθανασάκη και είπε ότι θα κατέβει στη Football League και έχω τη διαβεβαίωση ότι μέχρι αύριο θα μπούνε τα λεφτά». Θα ενημερώσουμε και τις ομάδες ότι κάνουμε μεγάλο αγώνα έτσι ώστε οι ομάδες να μπουν στη ρύθμιση με τις 120 δόσεις που θα είναι μια μεγάλη ανάσα».

Για το αν οι ομάδες έχουν καταθέσει το παράβολο της συμμετοχής:

«Οι περισσότερες το έχουν κάνει και είναι ελάχιστες οι ομάδες που δεν το έχουν καταβάλει και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα γίνει. Ευελπιστώ ότι οι ομάδες θα είναι 17».

Για το αν κάποιες ομάδες μπορεί να εγκαταλείψουν στη μέση της χρονιάς:

«Έχουμε καταφέρει πάρα πολλά σαν διοίκηση και θεωρώ ότι αν καταφέρουμε και περάσουμε και αυτό με τις 120 δόσεις τότε θα είναι ένα πιο βατό οικονομικά πρωτάθλημα».

Για τις εγκαταστάσεις:

«Σε αυτό το επίπεδο θα πάμε με όσα ζητάει η ΕΠΟ και θα πρέπει οι πρόεδροι των ομάδων να έχουν μεριμνήσει για την καλή κατάσταση».

Για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα:

«Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει».