Βαθμολογία

Σελιώνης: «Μπορεί πεντάδα η ΑΕΛ»

Στο ΑΕΛ RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο υπεύθυνος ακαδημιών της ΠΑΕ ΑΕΛ Ηλίας Σελιώνης.

Ο κ. Σελιώνης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα της ΑΕΛ με τους αρκετούς ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει, αναφέροντας ότι μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και να είναι στην πεντάδα.

Επίσης τόνισε σχετικά με την προετοιμασία των ομάδων υποδομής και τα εκεί προβλήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τα γήπεδα, ενώ όπως δήλωσε οι βάσεις για τις ομάδες υποδομής πρέπει να μπαίνουν από τις μικρές ηλικίες.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Σελιώνη:

Σε ερώτηση για το στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΛ είπε:

«Τελευταίες πρόβες, τα συμπεράσματα, τα συστήματα βλέπεις τις ατέλειες που έχεις σαν ομάδα. Χτες ήταν μια ελπιδοφόρα εμφάνιση, η ομάδα ήταν αρκετά ποιοτική και έδειξε καλό πρόσωπο, βέβαια έγιναν και κάποια ατομικά λάθη που μπορούσαν να στοιχίσουν, αλλά αυτά διορθώνονται. Γενικά τα φιλικά είναι για τους προπονητές να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, να δούνε τους παίκτες τους και τα συστήματα τα οποία θα εφαρμόσουν για να είναι έτοιμη η ομάδα».
 
Σε ερώτηση για το γεγονός ότι έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με πέρσι και ότι η ομάδα είναι πιο ποιοτική δήλωσε:

«Η ομάδα είναι ποιοτική γιατί υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες με τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που λένε πολλοί περί προσαρμοστικότητας είναι μύθος γιατί αν ξέρεις την μπάλα την ξέρεις σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεσαι. Αρκετοί βοηθούν τους άλλους και οι φετινές προσθήκες ανέβασαν την ποιότητα στην ομάδα».
 
Σε ερώτηση για τα φιλικά με την Ξάνθη που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι και η πρόβα τζενεράλε τόνισε:

«Σε αυτά τα φιλικά θα πρέπει να προβάρεις την ενδεκάδα που θα έχεις στο πρωτάθλημα, να δεις τους παίκτες που θα είναι βασικοί. Με απλά λόγια να δεις τι κοστούμι θα φορέσεις για τον γάμο. Να σας πω εδώ ότι τα Γιάννενα με τον Πετράκη με τον οποίο είμαστε φίλοι, είπε και εκείνος καλά λόγια για την ΑΕΛ, αυτοί έχουν κάποια θέματα, παρουσιάζονται μέχρι στιγμής πιο αδύναμοι σε σχέση με πέρυσι, εμείς έχουμε ανέβει σκαλοπάτι και σε σχέση με τα Γιάννενα θέλω να αισιοδοξώ ότι θα πάμε καλύτερα».

Σε ερώτηση για τον αν πιστεύει ότι η ΑΕΛ μπορεί να είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος ανέφερε:

«Βεβαίως. Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με πέρσι, το δικό μας είναι καλύτερο από πέρσι και γενικώς σε καλό δρόμο. Ακόμα και για πεντάδα μπορούμε αρκεί να ξεκινήσει καλά η ομάδα, να μας πάνε και κάποια αποτελέσματα, να μην έχουμε τραυματισμούς, οι διαιτησίες να είναι ακριβοδίκαιες και όχι όπως χτες που ήταν φιλικό και είδαμε τι έγινε».

Σε ερώτηση σχετικά με τα διαρκείας είπε:

«Το διαρκείας είναι σε πολύ καλή τιμή και ακόμα καλύτερο ακόμα και με το τοπικό. Πρέπει να βοηθήσουμε την ομάδα, να την αγαπάμε και να πηγαίνουμε στο γήπεδο ανεξαρτήτου ποιος διοικεί. Πρέπει να έχεις στάνταρ διαρκείας όπως έχουν οι μεγάλες ομάδες, αν θέλουμε και εμείς να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα. Όταν έρχεσαι στο γήπεδο έρχεσαι για την ΑΕΛ και όχι για τον χ ή τον ψ».

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποδομές ανέφερε:

«Για τις υποδομές έχουμε θέμα με τα γήπεδα. Αρκετοί παίκτες έχουν φύγει, έχουν έρθει κάποιοι, έχουμε δυσκολίες με παίκτες γιατί οι σειρήνες των μεγάλων ομάδων ηχούν καθημερινά. Βέβαια για να παίξεις Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό κλπ θα πρέπει πρώτα να έχεις παίξει στην ΑΕΛ, την Ξάνθη, τα Γιάννινα κοκ. Έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία εδώ και καιρό, τα προβλήματα είναι πολλά, το πρωτάθλημα για την κ-20 αρχίζει στις 26 Αυγούστου, ενώ το Σάββατο η κ-20 παίζει φιλικό εκτός έδρας με τον ΠΑΟΚ και την άλλη Πέμπτη με τον Ολυμπιακό στα Χάνια Πηλίου. Γενικά πρέπει να υπάρχει αισιοδοξία στα τμήματα υποδομής και οι βάσεις να μπαίνουν από τις μικρές ηλικίες, όλες οι ομάδες έχουν παιδιά από 10 ετών και αυτό πρέπει να κάνουμε και εμείς και τα παιδιά θα πρέπει να είναι ΑΕΛ».

Σε ερώτηση για την συνεργασία με την Αστραπή Νέας Πολιτείας δήλωσε:

«Για μένα η συνεργασία μπορεί να γίνει με όλα τα σωματεία, αλλά η ΑΕΛ πρέπει να γίνει από την ίδια την ΑΕΛ».

Τέλος σε ερώτηση για το επικείμενο Δ.Σ. της Super League και τις εκεί εξελίξεις είπε:

«Αν οι μεγάλοι θέλουν ανταγωνισμό τότε να δώσουν από την πίτα και στις υπόλοιπες ομάδες».

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ