Βαθμολογία

Με δυνατό φιλικό μπαίνει ο Αύγουστος

Το πέμπτο φιλικό προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν δίνει σήμερα (2/8) η ομάδα της ΑΕΛ η οποία αντιμετωπίζει στο AEL FC ARENA τον ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Αντρέ Πάους αντιμετωπίζει την αντίστοιχη του ΠΑΣ Γιάννινα, για δεύτερη φορά μάλιστα, καθώς οι δυο ομάδες είχαν αναμετρηθεί και κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους στο Καρπενήσι με τους Ηπειρώτες να επικρατούν τότε με 1-0 με τέρμα του Ναδάλες.

Από την άλλη ο «Άγιαξ» της Ηπείρου θα δώσει στον θεσσαλικό κάμπο το τρίτο του φιλικό προετοιμασίας, μετά από αυτό με τους Λαρισαίους στο Καρπενήσι και αυτό απέναντι στη Λαμία επίσης στην στερεοελλαδίτικη πόλη.

Οι δυο ομάδες συνεχίζουν την προετοιμασία τους, μετά την πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, ενόψει της πρεμιέρας στη Super League που θα βρει την μεν ΑΕΛ να αντιμετωπίζει στο Πειραιά τον Ολυμπιακό και τον δε ΠΑΣ να αγωνίζεται στην Πελοπόννησο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Αυτό θα είναι όπως είπαμε το πέμπτο φιλικό για τους «βυσσινί» οι οποίοι μετρούν δυο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα. Η ΑΕΛ κέρδισε στο Καρπενήσι τον Λεβαδειακό με 1-0 και τον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA με 2-1, ενώ εντός έδρας και η μοναδική της ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στη Λαμία. Τέλος μοναδική ήττα όπως προείπαμε αυτή από τους Ηπειρώτες με 1-0.

Για το συγκρότημα του Γιάννη Πετράκη το φιλικό αυτό θα είναι όπως είπαμε το τρίτο, ενώ στα δυο προηγούμενα στο Καρπενήσι μετρά την νίκη απέναντι στους Θεσσαλούς με 1-0, ενώ και εκείνος αντιμετώπισε τη νεοφώτιστη Λαμία με την οποία επίσης αναδείχθηκε ισόπαλος και επίσης με 1-1.

Πρόκειται σίγουρα για ένα πολύ δυνατό φιλικό καθώς από την μια η ΑΕΛ φιλοδοξεί και με τις ποιοτικές προσθήκες που έκανε να ξεμπερδέψει γρήγορα με την παραμονή και να κοιτάξει ψηλά, ενώ από την άλλη ο ΠΑΣ έχει δείξει τα τελευταία χρόνια τα διαπιστευτήρια του με το ότι βρίσκεται μονίμως στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας κάτι που επιδιώκει να πετύχει και φέτος.

Εν κατακλείδι και με δεδομένο ότι για την ΑΕΛ ακολουθούν άλλα δυο φιλικά με την Ξάνθη, αρχικά στην Θράκη στις 5 Αυγούστου και εν συνεχεία στη Λάρισα στις 12 Αυγούστου, ενώ και ο ΠΑΣ έχει ακόμα δυο φιλικά με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στις 8/8 στην Τούμπα και στις 12/8 με την Κέρκυρα στο Ιόνιο, οι δυο ομάδες, όπως και οι υπόλοιπες της Super League, μπαίνουν με το φιλικό αυτό στο τελευταίο εικοσαήμερο της προετοιμασίας τους, ενόψει της σέντρας στις 19 Αυγούστου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ