Βαθμολογία

Αυτούς αποφεύγει σίγουρα η ΑΕΛ

Την προκήρυξη του κυπέλλου για τη νέα σεζόν 2017-2018 έκανε γνωστή η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Το σύστημα διεξαγωγής θα είναι αυτό που ισχύει από την σεζόν 2014-2015 με τη σέντρα να γίνεται με τις ομάδες της Football League και να αγωνίζονται αρχικά όσες χρειάζεται προκειμένου να μείνουν 16, όσες δηλαδή και στη μεγάλη κατηγορία, προκειμένου να περάσουμε μετά στη φάση των ομίλων, μετά τους "16", προημιτελικά κοκ.

Η ΑΕΛ ως ομάδα Super League θα μπει στο θεσμό από την φάση των ομίλων. Οι "βυσσινί" έχοντας καταλάβει την 14η θέση στο περσινό πρωτάθλημα θα τοποθετηθούν σίγουρα στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας. Κάτι που σημαίνει ότι θα αποφύγει στους ομίλους τις εξής ομάδες: ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Αστέρα Τρίπολης, Λεβαδειακό, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία.

Από την άλλη το συγκρότημα του Αντρέ Πάους θα έχει στον όμιλο του μια εκ των οκτώ πρώτων ομάδων του περασμένου πρωταθλήματος ήτοι τους εξής: Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Πανιώνιο, Ξάνθη, Πλατανιά, Ατρόμητο.

Όπως και να 'χει πάντως πρόκειται για θεσμό ο οποίος έχει κατακτηθεί δυο φορές από την ΑΕΛ, η ομάδα έχει την δική της ξεχωριστή ιστορία και κάθε χρόνο κυνηγάει και εκεί την διάκριση.