Βαθμολογία

Τραγωδία με νεκρούς εργάτες στη Σκάλα Λακωνίας

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης (1/8) στη Σκάλα Λακωνίας κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού. Συγκεκριμένα, ένας 51χρονος εργάτης υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 37χρονος Έλληνας έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα τρία άτομα τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα, το τραγικό δυστύχημα συνέβη περίπου στις 08.45, όταν ο 51χρονος που κατέβηκε στο αντλιοστάσιο για να καθαρίσει το φρεάτιο αντιμετώπισε δυσκολία στην αναπνοή λόγω έκλυσης τοξικών αερίων.

Μόλις ο 37χρονος κατάλαβε ότι ο Βούλγαρος αντιμετώπιζε πρόβλημα, έσπευσε να τον βοηθήσει, αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος αναπνευστικό πρόβλημα. Στο σημείο έσπευσαν ένας 66χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι επίσης αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, με τους παρευρισκόμενους να καλούν την Πυροσβεστική.

Ο 51χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ έβγαλαν και τα άλλα τρία άτομα. Ο εργάτης βουλγαρικής υπηκοότητας δεν επανήλθε ποτέ, ενώ αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή και ο 37χρονος.

Ο 22χρονος νοσηλεύεται σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, ενώ ο 66χρονος είναι καλύτερα στην υγεία του. Σύμφωνα, μάλιστα, με μέσα της Λακωνίας, νοσηλεύεται σε ελαφρύτερη κατάσταση και ένας τραυματιοφορέας του ΕΚΑΒ. Τα αίτια της τραγωδίας ερευνώνται, ενώ η εξέταση των σορών από τον ιατροδικαστή αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο ανδρών.