Βαθμολογία

Γερή αποζημίωση διεκδικεί ο Φιλιππίδης

Αρνητικά εξελίσσεται η καλοκαιρινή σεζόν για τον Κώστα Φιλιππίδη, καθώς ο πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ τραυματίστηκε στο γόνατο τον Ιούνιο σε προπόνηση στους χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου και παλεύει να συνέλθει.

Ο 29χρονος αθλητής, πάντως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και τη Δευτέρα (31/7) έγινε γνωστό ότι κατέθεσε αγωγή εναντίον της διοίκησης του ΟΑΚΑ, διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση ύψους 538.000 ευρώ.

Και τούτο διότι η ρήξη μηνίσκου που υπέστη οφείλεται σε μια λακούβα στο ταρτάν, η οποία υπάρχει επί τέσσερα χρόνια και δεν ελήφθη σοβαρή πρόνοια όλο αυτό το διάστημα για να αποκατασταθεί!

«Εξαιτίας κακοτεχνίας του ταρτάν, από παράνομη δηλαδή και υπαίτια παράλειψη του εναγομένου, το οποίο υποχρεούται να διατηρεί το ταρτάν του μοναδικού διαδρόμου για το άλμα επί κοντώ σε άριστη κατάσταση, προς προστασία των αθλητών, ώστε ανεμπόδιστα και χωρίς διακινδύνευση να εκτελούν το προπονητικό τους έργο, πάτησα στο κομμάτι ταρτάν που κάλυπτε την λακκούβα, μήκους 50 εκατοστών, βάθους τριών εκατοστών και πλάτους 15 εκατοστών. Εξαιτίας της ως άνω παράνομης και υπαίτιας παράλειψης του εναγομένου, υπέστην ρήξη έσω μηνίσκου αριστερού γόνατος», αναφέρεται ενδεικτικά στην αγωγή του Φιλιππίδη.

Και προστίθενται τα εξής: «Το ταρτάν πριν ο αθλητής επιχειρήσει το τελικό άλμα είχε τα τελευταία τέσσερα χρόνια λακκούβα η οποία, όλη αυτή τη χρονική περίοδο, καλυπτόταν πρόχειρα από κομμάτι ταρτάν.

Η διοίκηση του εναγομένου συνέχισε να αδιαφορεί και δεν προχώρησε σε οιαδήποτε απόφαση ή ενέργεια για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και την διόρθωση, επισκευή και αποκατάσταση του χώρου που περιείχε την λακκούβα. Αντίθετα, απέρριψε και την σχετική πρόταση του ΣΕΓΑΣ για αποκατάσταση των ζημιών και βελτίωση των υποδομών». Η αγωγή του Έλληνα επικοντιστή πρόκειται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών το επόμενο διάστημα.